fbpx
Ştirea zilei

Şi Mihai Huleni a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean

Noua majoritate din Consiliul Judeţean Tulcea, formată din consilierii PNL, PMP şi consiliera Ştefana Zibileanu (ex-Pro România), rămâne de azi cu un singur vicepreşedinte în persoana lui Victor Tarhon după ce şi al doilea liberal renunţă la funcţie, prin demisie.

În data de 9 martie 2021, la doar două săptămâni de la alegerea sa în funcţia de vicepreşedinte, Daniel Geambazu îşi prezenta demisia motivat de faptul că nu putea închide PFA-ul cu care accesase fonduri europene. „Dificultatea a apărut când am vrut să-mi lămuresc situația juridică cu PFA-ul pe care/l dețin și pe care am un contract cu fonduri europene aflat in perioada de monitorizare. Astfel, singurele variante erau de ,,radiere” sau ,,suspendare” a PFA-ului, dar ambele situații ar fi avut repercusiuni asupra situației juridice a contractului.”, motiva pe Facebook atunci Geambazu.

În data de 22 martie 2021, în cadrul unei şedinţe extraordinare, consilierul PNL Mihai Huleni era propus şi ales cu unanimitatea voturilor celor prezenţi, 16 consilieri judeţeni (consilierii PNL, PMP şi consiliera Ştefana Zibileanu, pe atunci încă în Pro România) vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Hotărârea nefiind semnată de secretarul Judeţului Tulcea, care a transmis o motivare scrisă a deciziei sale către Prefectură, a fost atacată pe contencios administrativ de prefect iar Tribunalul Tulcea a înregistrat deja Dosarul 532/88/2021 având drept cauză anulare act emis de autorităţi publice locale H.C.J. nr.18/22.03.2021.

,,După cum știți, Instituția Prefectului județul Tulcea a atacat în contencios administrativ hotărârea Consiliului Județean Tulcea prin care am fost ales vicepreședinte al Consiliului Județean Tulcea în data de 22 martie 2021. Acest lucru mi s-a adus la cunoștință în mod oficial de-abia ieri, 28 aprilie 2021 și că atare aș fi avut două opțiuni. Prima să fac o cerere de intervenție la instanță și să accept faptul că ne vom judeca o vreme sau a doua să îmi prezint demisia astfel încât acest proces să rămână fără obiect. Am ales această a doua variantă a demisiei pentru că – așa cum am mai declarat și altădată – a fost, e adevărat,  o încălcare a legii și asta de către consilierii care au boicotat ședințele pe comisii. ” a declarat Mihai Huleni.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button