fbpx
Ştirea zilei

”Sitimenegerul” confirmă: Patinoarul de la Ciuperca rămâne închis, dar vom avea artificial în Piața Civică!

Una din întrebările care a stârnit interes în ședința de Consiliu local de azi, pusă de useristul Cristian Porneală executivului din subordinea primarului, a fost cea legată de patinoarul din Piața civică. Tulcenii au aflat deja despre acest contract al Primăriei încă de marți, din infotulcea.ro , și au văzut, abia azi, că patinoarul cu suprafață de alunecare artificială a prins contur când viceprimarul George Șinghi și directorul Narcis Popescu au făcut o vizită pe teren după ședința de consiliu local. (FOTO)

Ce a fost interesant de aflat însă, pentru cei care abia așteptau iarna pentru a patina, a spus-o ”sitimenegerul” municipiului în ședință, răspunzând astfel atât consilierului Cristian Porneală de la USR cât și fostului viceprimar PSD Andaluzia Luca.

Deci, interesant și bine de știut este faptul că patinoarul de la Ciuperca a consumat iarna trecută, în ianuarie și februarie 2022, prea multă energie electrică.! Fiind vorba despre o instalație energofagă, care a umflat și buzunarele băieților deștepti din energie nu doar veniturile din primărie, ce s-a gândit el, sitimenegerul? Să scape de costurile cu energia! Și le-a pus el pe hârtie, așa cum făcea pe vremuri cu adaosul la coca cola .și bere și ce crezi că a ieșit?

Ianuarie: 27 de zile de funcționare, venituri 90.000 de lei, factură la energie, 21.000 de lei.  Februarie: 21 de zile de funcționare, venituri de 20.000 lei, factură la energie, 24.000 de lei. Dacă scoatem veniturile din calcul, rezultă un cost, așa cum rotunjit sitimenegerul, în medie de 1000 de lei pe zi. Costul real e ușor de calculat iar câtul e 937,5 lei pe zi.

Soluția salvatoare a venit la o firmă care, cu numai 1500 de lei pe zi, a închiriat Primăriei, nu pentru 48 de zile ci pentru 4 luni de zile o instalație de panouri Xtraice, fabricate dintr-un amestec de polietilenă îmbunătățită și alte elemente (grafit, mărgele de sticlă, etc) care în proporții optime și perfecte oferă o asemănare incontestabilă cu gheața reală.

Pentru cineva care nu a făcut până acum o avere de câteva milioane de euro ar părea o afacere păguboasă, dar nu e, chiar dacă matematica omului simplu ar da o astfel de falsă impresie. Și apoi, cum a spus, mieros, tușind din când în când din motive de sănătate chiar el, sitimenegerul, nu rațiunile financiare i-au determinat pe cei din primărie să amenajeze patinoarul eco-friendly ci, citându-l, ”decizia a venit din rațiunea de a aduce mai multă bucurie și mai mult timp pentru cei care folosesc această modalitate de petrecere a timpului liber sau activitate sportivă”.

Și cum întrebarea cu privire la vechiul patinoar, dacă se mai redeschide sau nu, stătea pe buzele tuturor, fostul viceprimar Andaluzia Luca a fost cea care i-a adresat-o. Răspuns final: Nu! Deci, vechiul patinoar va rămâne istorie fiindcă este încă o relicvă a fostei administrații care trebuie să dispară, pardon va rămâne închis din motivele anunțate mai sus…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button