Ştirea zilei

Şocant: Elevă de 11 ani gravidă în 4 luni!

- crește numărul cazurilor de pedofilie în județul nostru

O elevă de numai 11 ani se află de aproape două luni sub supravegherea şi în consilierea specialiştilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Tulcea după ce s-a aflat că este însărcinată.

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Tulcea situaţia este una îngrijorătoare la nivelul judeţului nostru în ceea ce priveşte sarcina în rândul minorelor.

„Cred că subiectul nu trebuie particularizat pentru că face mult rău acestei fetiţe de numai 11 ani care nici nu ştie ce i se întâmplă şi care are acum parte de toată atenţia noastră fiind în monitorizare şi consiliere. Situaţia în ansamblu cu din ce în ce mai multe sarcini la minore de 16, 15 sau 14 ani ar trebui să ne îngrijoreze mai mult pentru că avem de la an la an din ce în ce mai multe cazuri” a declarat Laura Micu, director adjunct al DGASPC Tulcea.

Fetiţa de numai 11 ani nu a mai venit la şcoală şi aşa s-a aflat despre faptul că aceasta este însărcinată, ne-a confirmat Camelia Dulgheru, directorul Şcolii din Valea Nucarilor, despre fetiţa de la structura şcolară din Agighiol. Nu este singurul caz de minoră însărcinată în localitate, o altă fetiţă, de la aceeaşi şcoală, aceasta având 13 ani fiind şi ea gravidă.

Poliţiştii tulceni desfăşoară sub supravegherea procurorului de caz o anchetă penală în ceea ce priveşte împrejurările în care a rămas însărcinată fetiţa de numai 11 ani.

,,În cursul lunii august anul curent, polițiștii tulceni au fost sesizați cu privire la faptul că o minoră din localitatea Agighiol jud. Tulcea ar fi întreținut relații sexuale cu un alt minor în vârstă de 16 ani.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ac sexual cu un minor faptă prevăzută și pedepsită de articolul 220 Cod penal, cercetările efectuându-se sub directa îndrumare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea.’ a transmis purtătoarea de cuvânt a IPJ Tulcea.

Vom reveni!

 

Back to top button