Ştirea zilei

Societatea Servicii Publice înnoieşte toate cișmelele de apă stradale

- în contextul pandemiei Covid 19, demersul este unul foarte util mai ales că se apropie sezonul estival

Societatea Servicii Publice SA Tulcea a lansat de curând un program pilot prin care a înlocuit două dintre vechile cișmele de apă stradale cu unele noi, din inox, de sorginte europeană fiind produse în Spania.

Cele două cișmele de apă stradale moderne sunt în Piaţa civică din municipiu şi schimbarea celor vechi s-a făcut nu doar din raţiuni de design. Au contat mai mult siguranţa sanitară a celor care le utilizau, acest lucru fiind foarte important în contextul pandemiei Covid-19, dar, de ce să nu recunosc, şi unele raţiuni economice. Dacă vă amintiţi, cele vechi aveau un robinet care era lăsat, de cele mai multe ori, deschis de către utilizatori şi astfel înregistrau un consum de apă foarte mare. Acestea noi, pe lângă faptul că sunt foarte sigure din punct de vedere sanitar, au şi avantajul că dau apă printr-o simplă apăsare a unui buton lateral”, a declarat Ionel Stan, directorul Servicii Publice SA Tulcea.

La nivelul municipiului Tulcea sunt nu mai puţin de 14 cișmele de apă stradale situate în diferite locuri, în special în parcuri sau apropierea acestora.

Cele mai multe dintre acestea sunt utilizate de către trecători mai cu seamă în timpul sezonului estival care se apropie.

Am cerut buletine de analize privind calitatea apei de la aceste cișmele de apă stradale moderne şi, nu o să vă vină să credeţi, rezultatul a fost surprinzător chiar şi pentru noi: e aceeaşi calitate a apei FOARTE BUNĂ cum este şi cea din incinta Uzinei de apă de la Aquaserv. Este cel mai important aspect pentru noi, în contextul actual al pandemiei, iar faptul că anticipăm că vom avea şi un consum mult mai mic de apă ne-a determinat să cerem acordul domnului viceprimar George Șinghi pentru a achiziţiona alte 12 astfel de cișmele de apă stradale pentru a le înnoi pe toate cele 14 administrate de către noi” a mai declarat Ionel Stan.

Cele două cișmele de apă stradale din Piaţa civică fiind proiect-pilot nu au fost plătite până la acest moment, însă faptul că vor mai fi achiziţionate încă 12 ar putea scădea preţul acestora sub 2000 de lei bucata ceea ce ar fi o afacere pentru Servicii Publice SA.

Back to top button