Tulcea

Starea învățământului va fi analizată de o comisie mixtă la cererea senatorului Costel Vicol

#USRPLUS #SenatulRomâniei

Astăzi în Parlament am solicitat înființarea, în regim de urgență a unei comisii mixte din care să facă parte reprezentanți ai Guvernului; Ministerului Sănătății (cu Direcțiile de Sănătate Publică); Ministerului Educației (cu Inspectoratele Școlare Județene); Ministerului Afacerilor Interne; Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (cu Inspectoratele de Stat în Construcții).

Misiunea Comisiei mixte presupune efectuarea unei analize, la nivel national pentru toate instituțiile de învățământ (facultăți/școli/licee/grădinițe/creșe) privind: identificarea disfuncționalităților, existența clădirilor cu risc seismic, evaluarea condițiilor de igienă, lipsa utilităților (apă potabilă, canalizare, iluminat, încălzire).

În baza analizei, Comisia va trebui să întocmească și să prezinte public un Centralizator general, dar și un Plan concret privind remedierea deficiențelor constatate la nivelul întregii țări.

Necesitatea efectuării unei astfel de analize la nivel national, se impune atât pentru a fi făcute publice toate deficiențele din sistem, cât și pentru o mai bună monitorizare a modului în care autoritățile înțeleg să găsească soluții pentru rezolvarea acestora. Cred că în acest fel, orice persoană va putea verifica dacă s-au cerut fonduri pentru renovări/reabilitări și dacă acestea au fost investite corespunzator, ori dacă s-au cerut fonduri, deși nu ar fi fost nevoie etc. Totodată s-ar putea transparentiza: implicarea sau lipsa implicării autorităților în rezolvarea la timp a problemelor din sistemul de învățământ, precum și modul în care sunt cheltuiți/investiți banii publici.

#USRPLUS
#Rămânemîncontinuareconectați
#Schimbămlucruridoarîmpreună

 

Back to top button