Ştirea zilei

Tragedie pe Dunăre: Bărbat din Ceatalchioi găsit înecat!

În această după-amiază, în jurul orei 16.00, autorităţile au fost alertate cu privire la faptul că o barcă, propulsată cu rame, în care se aflau trei bărbaţi din Ceatalchioi, s-a răsturnat pe Bratul Chilia Veche, zona localității Ceatalchioi, iar unul dintre ei nu a mai ajuns la mal. Evenimentul s-a petrecut în zona KM fluvial 101 iar primii care au intervenit au fost poliţiştii de frontieră care s-au deplasat la locul incidentului unde au găsit la malul apei doi bărbaţi în stare de ebrietate.

Cei doi bărbaţi, care au reuşit să se salveze, au fost preluaţi de către reprezentanţii Poliţiei de Frontieră, în timp ce al treilea, un bărbat de 59 de ani, nu a fost găsit decât după câteva minute … plutind pe apă. În jurul orei 17.30 a sosit un echipaj aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea, care a constatat decesul persoanei de 59 de ani.

Este unul din rarele cazuri când o persoană înecată pluteşte pe apă fără să fie nevoie de scafandri pentru căutări. În istoria recenţă a ultimelor două decenii ar fi doar al treilea astfel de caz, deşi înecaţi au fost zeci poate chiar sute!

Din primele cercetări, cei trei bărbaţi din Ceatalchioi se aflau la pescuit şi, din câte se pare, nu aveau documente legale pentru a folosi plasele, altfel spus este foarte posibil ca celor doi supravieţuitori să li se întocmească dosare penale pentru … braconaj.

Vom reveni!

Back to top button