Evenimente

Transport ilegal de 150 de oi la Măcin!

În perioada 30 mai – 1 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Tulcea au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității activității comerciale, prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, a comercializării mărfurilor contrafăcute.

În cadrul acțiunilor, polițiștii tulceni au depistat, pe raza orașului Măcin, un bărbat din Babadag, județul Tulcea, care transporta, fără documente justificative, peste 150 de ovine, în vederea comercializării. Animalele, în valoare de aproximativ 30.500 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării și predate unei societăți comerciale de profil.

De asemenea, au fost efectuate controale la 16 agenți economici din județul Tulcea, pentru verificarea modului în care administratorii respectă legalitatea actelor de comerț.

În urma controalelor, polițiștii tulceni au aplicat șapte sancțiuni contravenționale în valoare de 39.500 lei (la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal).

 

Back to top button