fbpx
Fotbal

Tribune pline la meciul Pescărușul Sarichioi – Dacia Unirea Brăila

Fotbalul își revine la Tulcea grație unui meci de Cupa României nesperat pentru Pescărușul Sarichioi. Învinsă pe teren în primul tur de Sportul Chiscani, Pescărușul Sarichioi a primit vestea cea mare de la Comisia de disciplină a FRF că va juca în turul doi contra echipei Dacia Unirea Brăila. Echipa antrenată de Florentin Petre, fostul internațional și căpitan de la Dinamo București și-a adus azi la Sarichioi jucătorii care înfruntau la sfârșitul săptămânii trecute Steaua București pe stadionul Ghencea.

Un astfel de adversar nu putea să treacă neobservat pentru microbiștii adevărați din județul Tulcea care au ajuns în această după-amiază la Sarichioi. Cu tribune pline, ca în vremurile bune, jucătorii celor două echipe s-au simțit iar fotbaliști.

Garnituri de start:

Pescărușul Sarichioi: Gordin – Tomescu, Jecu, Hristodorof, Poștaru – Ștefăniță, Nițor, Plugaru, Nane – Ciobanu, Bravu

Dacia Unirea Brăila: Duță – Cocîrlă, Moroianu, Apostolache, Ciobanu – Petrache, Priboi, Apostol – Stănescu, Duțu, Taciuc.

Filmul meciului:

Prima ocazie meciului, șut pe poartă din afara careului, a aparținut gazdelor prin Marian Bravu la nici cinci minute de la primul fluier al arbitrului gălățean Burloiu.

Cu o mai bună organizare pe flancuri, mai ales pe cel drept, unde Cocîrlă și Petrache au trimis cel puțin 20 de centrări în careul lui Gordin, Dacia Unirea Brăila a avut nevoie de noroc pentru a deschide scorul. O centrare în careu de această dată de pe flancul stâng a fost respinsă de Gordin până în picioarele lui Duțu care a îndeplinit o formalitate din 6 metri. Era minutul 36. Cam mult le-a luat oaspeților săi arate că joacă totuși în Liga a II-a.

După golul primit gazdele nu s-au pierdut, ba dimpotrivă. Ciobanu cu două minute înainte de final a trimis un șut pe poartă respins, din păcate, în corner și prima repriză s-a încheiat cu avantaj minim pentru oaspeți. 1-0.

Partea a doua a jocului a început cu două bune ocazii ale oaspeților care puteau închide jocul imediat după reluare. Același Bravu, care a avut prima ocazie a meciului, a ratat o imensă ocazie în minutul 60 când a scăpat singur cu portarul oaspeților, Duță pe care l-am luat la țintă. Uriașă ocazie care s-a răzbunat un minut mai târziu când Rafa Stănescu, fostul titular de la Dinamo, marca golul doi. După o oră de joc echilibrat în cele mai multe momente, oaspeții conduceau cu 2-0 cumva nemeritat pentru ce s-au jucat.

Și poate golul de onoare ar fi fost meritat de gazde care prin Tomescu în minutul 78 și Poștaru în minutul 83 au ratat bune ocazii la șuturile expediate din careu.

Scorul final 2-0 reflectă doar diferența de ligă în care evoluează cele două echipe pentru că pe teren au fost două echipe sensibil egale ca valoare în cea mai mare parte a meciului.

,,Nu mă așteptam să ne calificăm, sincer, dar la cum s-a jucat meritam și noi un gol. Cel de onoare. Nu ne-am făcut deloc de râs, ba dimpotrivă, am jucat mai bine decât în meciul cu Sportul Chiscani iar prima repriză pot spune că s-a jucat de la egal la egal. Poate în partea a doua a jocului pregătirea fizică a făcut diferența și, cine știe, dacă ar fi marcat Mamau la 1-0 pentru ei, altfel ar fi fost ultima jumătate de oră din meci.” a declarat la finalul meciului primarul comunei Sarichioi, Vitali Finoghen.

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button