fbpx
Ştirea zilei

Trimis în judecată din arest la domiciliu pentru conducere fără permis

Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea a finalizat cercetările şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului G.A. pentru săvârșirea în concurs a trei infracţiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, precum și a unei infracțiuni de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, în varianta normativă a conducerii unui autovehicul ale cărui plăcuțe de înmatriculare au fost retrase.  .

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul G.A., care nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule  dar este posesor al unui autoturism marca Opel Astra, a fost depistat de organele de poliție rutieră la volanul autoturismului său  la data de 16.12.2023,  în timp ce conducea  pe str. Orizontului  și la  data de 27.01.2024 pe str. Viticulturii,  din mun. Tulcea.

Cu toate acestea, în aceiași zi din data de  27.01.2024, după întocmirea celui de al doilea dosar penal și a dispunerii măsurii administrative a retragerii plăcuțelor cu numărul de înmatriculare al autoturismului marca Opel Astra, inculpatul G.A a fost depistat  la volanul autoturismului său  marca Opel Astra,  în timp ce conducea pe str. Iuliu Maniu din Tulcea.

Întrucât faptele inculpatului prezintă pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice și pentru ordinea publică, la data de 29.01.2024 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au solicitat arestarea preventivă iar Judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Tulcea a emis pe numele inculpatului G.A.,  un mandat de arestare la domiciliu pe o durată de 30 de zile.

          În urma finalizării urmăririi penale, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest a inculpatului G.A

 Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare la Judecătoria Tulcea.

Precizăm că această etapă procesuală reprezintă conform codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi sesizarea instanţei de judecată, situaţie care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button