fbpx
Comunicate

Trimiși în judecată pentru ultraj asupra unui polițist local!

    Recent, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea a finalizat cercetările şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a inculpaţilor M.F. şi M.C.L., pentru săvârșirea, în concurs, a infracțiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

        Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că seara zilei de 05.12.2022, in jurul orelor 21.30, inculpatul M.F şi fratele său minor, inculpatul M.C.L. în timp ce se aflau în Piaţa ,, Mircea cel Bătrân,,  din zona centrală a mun. Tulcea, pe fondul consumului de alcool, au exercitat acte de violenţă fizică şi verbală, lovind cu pumnii şi picioarele şi adresând injurii şi ameninţări, asupra unui poliţist local, echipat cu uniforma de serviciu ce poartă însemnele instituţiei, care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice din acea zonă.

Ancheta penală a fost efectuată, cu sprijinul organelor de poliţie din cadrul Poliţiei mun. Tulcea, de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea iar în cursul urmăririi penale, având în vedere gradul ridicat de pericol social al faptelor săvârşite,  faţă de cei doi inculpaţi a fost solicitată luarea măsurii arestului preventiv. Deşi iniţial a fost dispusă măsura arestului inculpaţilor la domiciliul acestora, în urma admiterii contestaţiei procurorului de şedinţă, propunerea formulată, de arest preventiv,a fost însuşită de judecătorul de drepturi şi libertăţi,  care a emis pe numele inculpaţilor două mandate de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.

În urma finalizării urmăririi penale faţă de cei doi inculpaţi, procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpaţilor M.F. şi M.C.L. Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare la Judecătoria Tulcea.

Precizăm că această etapă procesuală reprezintă conform codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi sesizarea instanţei de judecată, situaţie care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button