Educaţie

Tulcea: Niciun eliminat la prima probă a Evaluării Naţionale!

Un număr de 1637 de copii s-au înscris la Evaluarea Naţională 2022 în judeţul nostru, deşi numărul total al elevilor de clasa a VIII-a a fost în anul şcolar 2021-2022 de 1856 de elevi. Altfel spus, dintre elevii de clasa a VIII-a 219 dintre ei nu s-au înscris la Evaluarea Naţională.

Azi, în prima zi de examen, la Limba şi Literetura Romînă, s-au prezentat doar 1586, absentând aşadar 51 de elevi.  Potrivit inspectorului general şcolar Viorica Pavel dintre cei prezenţi niciun elev nu a fost eliminat din cele 54 centre de examen.

„Nu am avut niciun eliminat, niciun incident deosebit. Niciodată în istoria recentă a Evaluării Naţionale nu au fost cazuri de elevi eliminaţi din examen. Cei mici sunt mai conştiincioşi. Probleme au mai fost, e adevărat, în ultimii ani însă doar la examenul de Bacalaureat, ne-a declarat inspectorul general şcolar, Viorica Pavel .

Examenul a început la ora 9,00, când candidaţii au primit subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne. Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore) calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare.

Anul acesta elevii de clasa a VIII-a au primit varianta 4 a subiectelor făcute pentru acest examen de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, instituție din subordinea Ministerului Educației. Potrivit subiectelor primite de elevi, textele suport, la prima vedere, au fost din „Toate pânzele sus”, de Radu Tudoran și „Frânturi din viața lui Delavrancea”, de Cella Delavrancea. Pe baza acestora au fost câte 9 itemi (cerințe) la primul text și 8 pentru al doilea.

Baremele de corectare au fost publicate pe siteul edu.ro.

Evaluarea națională va continua joi, 16 iunie cu proba scrisă la Matematică, iar calendarul complet poate fi consultat AICI.

Back to top button