Ştirea zilei

Tulcean arestat pentru că şi-a violat fiica vitregă de 14 ani!

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au avut de a face ieri cu un caz de viol în formă continuată,asupra unei minor, aflat în ocrotirea făptuitorului. Fiind vorba de o infracţiune gravă s-a propus Judecătoriei Tulcea arestarea violatorului ceea ce s-a şi întâmplat aseară după cum aflăm de pe portalul Judecătoriei Tulcea

„În temeiul art. 226, C.proc.pen. admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea. În temeiul art. 223, alin. 2, C.pr.pen. dispune arestarea preventivă a inculpatului L. PETRICĂ – pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 02.06.2021 şi până la data de 01.07.2021, inclusiv, sub aspectul săvâr?irii infrac?iunilor de „viol”, faptă prevazută si pedepsită de art 218 alin. 1 si alin. 3, lit. „a” si „c” Cod Penal cu aplicarea art 35, alin. 1 Cod Penal si „agresiune sexuala”, faptă prevazută ?i pedepsită de art. 219, alin. 1 si alin. 2, lit. „a” si „c” Cod Penal, cu aplicare art 35, alin. 1 Cod Penal., ambele cu aplicarea art 38 alin. 1 Cod Penal. În temeiul art.275 alin.3 Cod proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu se avansează din fondurile Ministerului de Justiţie în contul Baroul de Avocaţi Tulcea. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi din 02.06.2021, ora 15.45.”

Mai jos, extrasul din rechizitoriu, text cu pretenţii de comunicat de presă a unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea:
Astfel, s-a stabilit că victima, persoană de sex feminin în vârstă de 14 ani, provine dintr-o căsnicie anterioară a mamei sale şi s-a aflat în ocrotirea inculpatului încă de la vârsta de 2 ani, ca urmare a căsătoriei inculpatului cu mama minorei.
Profitând de relația de încredere şi de autoritate asupra victimei, consolidată de–a lungul timpului în cadrul relaţiilor de familie cât şi pe fondul unei comunicări deficiente între fiică şi mamă, inculpatul a săvârşit iniţial acte de  agresiune sexuală asupra victimei iar ulterior, împotriva voinţei minorei, a întreţinut cu aceasta şi raporturi sexuale.
Întrucât s-a constatat  că faptele inculpatului L.P. prezintă pericol pentru ordinea publică, la data de 02.06.2021, acesta a fost prezentat Judecătoriei Tulcea cu propunerea de arestare preventivă, propunere ce a fost însuşită iar  inculpatului  i-a fost emis un mandat de arestare pe o durată de 30 de zile. 
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii raspunderii penale. 

Facem  precizarea  că  măsură luată faţă de inculpat  constituie o măsură preventivă, luată conform  dispozițiilor codului de procedură penală , care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Back to top button