Un puști de 15 ani a prins crucea de Bobotează!

Apa Dunării a fost sfinţită azi, după datină, şi la Tulcea la sfârşitul unei slujbe religioase (slujba Aghesmei Mari) săvârşite de Episcopul Tulcii, PS Visarion, alături de un sobor de preoţi, pe pontonul APDM Galați, situat în apropierea Casei Sindicatelor. La evenimentul religios, ca în fiecare an, de pe faleza Dunării au asistat la slujbă, indiferent de vreme, câteva mii de tulceni.

Procesiune de la Catedrală

La Catedrala episcopală „Sf. Nicolae” a fost săvârşită slujba religioasă a Bobotezei, ca în fiecare biserică din municipiu de altfel, pentru ca de la ora 12.00, de la Catedrală să se plece în procesiune spre faleza Dunării unde pe Pontonul 2510 al APDM Galați unde avea să se săvârşească slujba Aghesmei Mari. Prefectul Cristian Iordan, vicepreşedinții Dumitru Mergeani și Petre Badea şi administratorul public Vasile Strat de la Consiliul Judeţean, primarul Constantin Hogea şi deputatul Lucian Simion au participat la slujbă alături de alaiul de preoţi, „la malul Iordanului nostru duhovnicesc şi românesc, care este Dunărea străbună”, cum avea să spună Episcopul Tulcii, PS Visarion, în cuvântul său adresat enoriaşilor.

„Îl rugăm pe Dumnezeu să ne îmbrace şi pe noi în lumină, ca-n lumina lui Hristos să putem umbla pe parcursul întregului an şi să ne ajute Dumnezeu ca anul în care am intrat să fie unul binecuvântat de Dumnezeu, un an al milei Domnului! La mulţi ani tuturor, de sărbătoarea Bobotezei, şi mâine, de sărbătoarea Sf. Ioan Botezătorul!”, a mai spus Episcopul Tulcii, PS Visarion care nu i-a uitat nici pe „fraţii de rit vechi”, care azi sărbătoresc Crăciunul, urându-le din suflet „Sărbători fericite!”.

Un puști de 15 ani a prins crucea

Doi polițiști de frontieră, Marius Safca și Ștefan Gheba, patru pompieri, Paul Cacencu, Anatoli Sciotnic, Ștefan Chelmus și Adi Mihail, alături de doi ,,civili” Alis Crăciun și Ștefan Simion au fost cei opt temerari care s-au înscris în competiția de prins crucea.

Norocosul acestui an, cel care a ştiut să ajungă primul la cruce, nu a mai fost acelaşi din anii trecuți: pompierul Pavel Cacenco de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ci un puști de numai 15 ani, Alis Crăciun, care l-a devansat cu o fracţiune de secundă pe poliţistul de frontieră Marius Safca.

Este pentru prima dată când sportivul de la Natantibus  „salvează” Crucea aruncată în Dunăre de Episcopul Tulcii.

Alis Crăciun Alis 15 ani, practică înot la Natantibus de 6 ani. Calificat la naționalele de natație 3 ani la rând .
Anul acesta la Cupa Bacăului unde a participat lotul olimpic Bacău a obținut medalie bronz la 100 m bras.

Back to top button