Tulcea

Unde investim banii din PNNR ca să creăm impact în educaţie?

declaraţie politică a deputatului USR Tulcea, Eugen Terente

Banii care vor veni prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) reprezintă o șansă uriașă de reformă pentru țara noastră. Educația e printre domeniile care vor beneficia semnificativ de pe urma acestei oportunități.
În ziua în care s-au redeschis școlile, Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, condus de colegul meu Cristian Ghinea, a organizat o rundă de consultări publice privind politicile pentru tineri și educație alături de partenerii din societatea civilă și mediul de afaceri.
În urma discuțiilor, s-au conturat trei direcții principale de acțiune:
1️⃣ Incluziune socială – pentru a reduce decalajele dintre rural și urban și asigurarea accesului la educație într-un mod echitabil tuturor copiilor.
2️⃣ Digitalizare – pilon esențial nu doar în perioada pandemiei. E necesar să ne raportăm la acest proces ca fiind unul care va crește accesul la o educație de calitate.
3️⃣ Calitatea actului educațional – să urmărească atât dezvoltarea educației non-formale, pentru a pregăti elevii pentru competențele din viitor, dar și îmbunătățirea învățământului formal.
Organizăm, dezbateri cu toți actorii implicați în identificarea celor mai bune soluții pentru a reforma România cu ajutorul fondurilor din PNRR.
O facem pentru că vrem ca toți cei implicați și interesați să înțeleagă că miliardele de euro care vor veni prin PNRR vor finanța reforme, adică proiectele care au stabilite niște obiective clare în privința impactului pe care vrem să îl vedem în jur.
Eugen Terente, deputat al Alianţei USR PLUS Tulcea
Back to top button