fbpx
Tulcea

USR Tulcea are soluții pentru subvenționarea energiei termice!

Printr-un comunicat făcut public pe pagina de Facebook, conducerea societăţii Energoterm aruncă vina pe votul consilierilor locali care nu au aprobat majorarea preţului de producţie al gigacaloriei şi respectiv preţurile locale de referinţă, cele subvenţionate.

Mai grav este faptul că Energoterm anunţă că tulcenii vor rămâne fără căldură din 6 Decembrie 2021 şi din nou aruncă vina pe votul consilierilor locali care nu au aprobat majorarea preţului de producţie al gigacaloriei când, de fapt, e vorba de incompetenţa lor.

Ca o paranteză, efectul votului din 25 noiembrie 2021 nu ar fi putut produce efecte în doar o săptămână ci abia de anul viitor.

Tulcenii trebuie să ştie că cei doi consilieri USR, s-au abţinut de la vot (atenţie, nu au votat nici pentru, nici împotrivă!) deşi suntem acuzaţi că am fi votat împotrivă!

Consilierii USR au cerut majorarea cotei de subvenţie astfel încât preţul local de referinţă să fie suportabil, respectiv sub 400 de lei Gcal.

Colega noastra Halit Tatiana a şi venit cu soluţii în cadrul şedinţei, respectiv un împrumut de la Trezorerie pentru cofinanţarea proiectelor, iar banii de la bugetul local să fie utilizaţi pentru majorarea cotei de subvenţie.

Împreună putem găsi soluţii astfel încât tulcenii să poată suporta preţul căldurii din iarna ce urmează!

Deputat Eugen Terente,

USR Tulcea

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE