fbpx
Tulcea

USR Tulcea propune un Proiect de ”Regulament pentru șantierele de construcții în municipiul Tulcea”

Potrivit unui comunicat de presă al USR Tulcea, una dintre formațiunile politice cu reprezentare în Consiliul local al Municipiului Tulcea, este o nevoie imperioasă de un asemenea ”Regulament pentru șantierele de construcții în municipiul Tulcea” ce ar pune ordine într-un municipiu aflat în totalitate sub asediul șantierelor și unde respectul constructorilor față de mediul înconjurător și de cetățean lipsește cu desăvârșire.

Ținând cont de Legea nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător, Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195 din 22.12.2005 privind protecția mediului, cu modificările și completările ulterioare, precum și ordinul MMGA nr. 35 din 11.01.2007 privind aprobarea Metodologiei de elaborare și punere în aplicare a planurilor și programelor de gestionare a calității aerului, coroborate cu Directiva 2008/50/CE( privitoare la calitatea aerului înconjurător și un aer mai curat pentru Europa), concomitent cu Directiva 1996//62/CE privind evaluarea și gestionarea calității aerului înconjurător(directiva-cadru), USR Tulcea, prin doamna consilieră locală Tatiana Haliț, a depus un proiect de HCL la DAPL-Primăria Tulcea: Regulament pentru șantierele de construcții în municipiul Tulcea.

Spațiile verzi sunt afectate de reabilitarea blocurilor, pentru că sunt folosite pentru depozitarea materialelor de construcții și a deșeurilor de pe șantiere, iar praful ne înconjoară. În general, mediul si oamenii sunt afectați de toate șantierele de construcții tulcene unde nu se iau măsuri de protectie și siguranță.” declară consiliera locală, Tatiana Haliț.

De asemenea, USR Tulcea face un apel către Primăria Tulcea de a da dovadă de bune practici și de a respecta dreptul cetățenilor la un mediu curat și sănătos. ”Înțelegem nevoia modernizării, reabilitării dar trebuie să se facă sub stricta supraveghere a unor reglementări, ca aceste lucrări să nu afecteze dreptul la sănătate al cetățenilor”, se mai arată în comunicatul USR Tulcea.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE