Ştirea zilei

Vaccin Pfizer de azi şi la Centrul de vaccinare Sarichioi

Deschis pentru programări încă din primele zile ale acestei luni, Centrul de vaccinare de la Sarichioi pentru care s-a alocat un flux de vaccin Pfizer a început de azi activitatea de vaccinare propriu-zisă.

Azi a fost foarte multă lume de dimineaţă, chiar dacă nu toţi au fost programaţi de dimineaţă şi după primele două ore în care a fost puţină agitaţie, ineretă pentru orice început, lucrurile s-au calmat spre amiază şi toată activitatea s-a desfăşurat fără probleme. Avem un singur flux de vaccinare aici, toate locurile sunt ocupate din câte ştiu, iar din punct de vedere logistic Primăria Sarichioi a avut grijă să asigure toate condiţiile ideale pentru vaccinare„, a declarat primarul comunei Sarichioi, Vitali Finoghen.

Noul flux deschis azi la Sarichioi este al cincilea din judeţul Tulcea cu vaccin de tip Pfizer după cele deschise în municipiul Tulcea (două la Sala de sport Dan Pohariu) şi la Babadag (două, la Sala de sport şi la Regimentul de Infanterie Marină).

Potrivit conducerii DSP Tulcea, după deschiderea fluxului de la Sarichioi „se vor înființa suplimentar câte un flux de vaccinare (72 de persoane) cu vaccin Pfizer la Centrul de vaccinare Sala de sport Iulian Daniel Pohariu din municipiul Tulcea și la Centrul de vaccinare din orașul Babadag„.

Spre deosebire de celelalte tipuri de vaccin, Moderna şi Astra Zeneca, care au fluxuri deschise la Tulcea, Pfizer cu cele cinci fluxuri deschise la nivel de judeţ nu mai are momentan niciun loc disponibil iar pe listele de aşteptare sunt aproape trei mii de persoane.

Direcția de Sănătate Publică Județeană Tulcea informează populația că programarea pentru vaccinare se face la nr. de telefon CALL CENTER – 021.414.44.25 și accesând platforma vaccinare-covid.gov.ro – Secțiunea PROGRAMARE( suport pentru programare vaccinare COVID ). Menționăm faptul că vaccinarea este gratuită ,voluntară și necondiționată.

Back to top button