Ştirea zilei

Vaccinarea, prioritatea noului prefect al judeţului Tulcea, Marcel Ivanov!

- coleg de partid cu ministrul Sănătăţii, prefectul Marcel Ivanov pune pe primul plan vaccinarea populaţiei

Începând de azi, odată cu publicarea în Monitorul Oficial al României a Hotărârii de Guvern privind numirea în funcţia publică de prefect al Judeţului Tulcea, Marcel Ivanov se poate spune că este oficial reprezentantul Guvernului în teritoriu, deşi jurământul îl va depune abia în cursul zilei de mâine.

Imediat după încheierea şedinţei de Guvern, începută la ora 13.00, acesta a avut amabilitatea să ne ofere un scurt interviu, pentru prima dată în calitate oficială.

-Domnule prefect, în primul rând felicitări pentru numire! Aţi fost prima nominalizare de la Tulcea, în ordinea voturilor colegilor, şi iată că premierul a ţinut cont, până la urmă, de acest lucru.

Marcel Ivanov:  Mulţumesc pentru felicitări şi profit de ocazie să le mulţumesc şi  colegilor din PLUS Tulcea care m-au nominalizat, alături de colegul meu Ştefan Bicov pentru această funcţie. Vreau să subliniez faptul că nu acum ci atunci am avut cele mai mari emoţii iar faptul că din cei trei candidaţi încrişi în această cursă am fost cel mai apreciat de către colegii mei din PLUS Tulcea m-a onorat şi mă onorează.

-Aţi mai declarat, atât după nominalizarea de la Tulcea, cât şi după cea de la Bucureşti faptul că este o provocare pentru dumneavoastră această demnitate.

Marcel Ivanov:  Desigur că este o provocare şi, în plus, este o mare responsabilitate pentru oricine ocupă această demnitate. Nu spun că va fi greu, nu spun nici că îmi va fi uşor. Sunt convins insă, şi o spun cu toată răspunderea, că mă pot baza pe sprijinul angajaţilor din Instituţia Prefectului, toţi adevăraţi profesionişti. Pe unii îi cunosc, pe alţii nu, dar voi avea ocazia începând de mâine.

-Ca reprezentant al Guvernului în teritoriu aveţi o serie de responsabilităţi. Ce consideraţi o prioritate din prima zi de mandat?

Marcel Ivanov: Vaccinarea, în mod clar! Activitatea de vaccinare este foarte importantă pentru locuitorii judeţului Tulcea şi este foarte important să avem vaccin pentru toţi cei care vor să se vaccineze. Voi face demersurile necesare pe lângă ministrul Sănătăţii, dacă este nevoie, (Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii este tot membru PLUS, ca şi prefectul Marcel Ivanov – n.n.) pentru a suplimenta numărul centrelor de vaccinare şi a dozelor de vaccin pentru tulceni.  Voi face tot ce este necesar şi pentru vaccinarea oamenilor din Delta Dunării pentru că nu cred că un centru de vaccinare deschis la Sulina ar rezolva problema ci trebuie găsite soluţii pentru a ajunge cu vaccinul la ei. Poate prin echipe mobile de vaccinare, aşa cum a fost în cazul centrelor sociale din judeţ sau pentru persoanele imobilizate şi aparţinătorii acestora.

-O altă prioritate, pe lângă vaccinare şi gestionarea crizei Covid, care ar fi?

Marcel Ivanov:  Serviciile deconcentrate sunt foarte importante pentru mine şi îmi doresc mult ca acestea să funcţioneze ireproşabil. De aceea mi-am propus ca de săptămâna viitoare să le trec în revistă şi nu prin discuţii la prefectură cu şefii acestor structuri ci prin deplasări pe teren, la aceste instituţii şi discuţii şi cu personalul. În Armată aveam AFOZ-ul, adică adunarea fără ordine de zi, de la care lipsea comandantul unităţii iar ofiţerul superior îşi culegea informaţiile de la toţi din subordinea comandantului. Nu voi face un AFOZ, dar cred că şi angajaţii instituţiilor e important să îşi exprime punctele de vedere, nu doar directorul instituţiei.  Apreciez că una dintre probleme va fi salarizarea şi prima astfel de discuţie va trebui să o avem chiar la prefectură…

-Una dintre activităţile de bază ale prefecturii este controlul legalităţii actelor emise de autorităţile publice locale. Cum vedeţi relaţia cu primăriile?

Marcel Ivanov: O relaţie instituţională corectă! Nu am nicio problemă să discut cu orice primar, indiferent de culoarea sa politică şi chiar transmit pe această cale mesajul că uşa biroului prefectului Ivanov va fi deschisă pentru fiecare dintre ei. Cred că toţi primarii îşi doresc să dezvolte comunitatea pe care o conduc şi de asemenea cred că dezvoltare fără fonduri europene nu se poate. Am experienţă în accesarea de fonduri europene şi cred că avem o deschidere bună la acest minister.

-Revenind la specificul judeţului Tulcea vom avea şi un guvernator al Deltei din partea Alianţei USR PLUS. Ce ne puteţi spune despre asta?

Marcel Ivanov: Pentru dezvoltarea judeţului Tulcea este nevoie ca Instituţia Prefectului, ARBDD, Consiliul Judeţean, Primăria Tulcea şi celelalte primării din judeţ să facă echipă. Avem acest instrument teritorial de investiţii care va primi o nouă alocare financiară pentru perioada 2021-2027. Cred că, pe lângă investiţii în decolmatări sau renaturări, despre care specialiştii ştiu mai bine decât mine ce se impune, trebuie ca banii să aducă şi un trai mai bun oamenilor din localităţile deltei. Mă gândesc la investiţii în transport, care să permită acces mai uşor turiştilor dar  care să le permită şi locuitorilor deltei să ajungă mai uşor la Tulcea. Şi, de asemenea, măsuri care să facă oamenii deltei să rămână acolo şi să protejeze această minune a naturii. De ce nu ca rangeri? Chiar şi copiii pot fi educaţi la şcoală în acest spirit, de a proteja natura şi astfel poate nu vor mai părăsi localităţile deltei.

-O ultimă întrebare: veţi avea doi subprefecţi de la PNL. Aţi discutat ce atribuţii va avea fiecare?

Marcel Ivanov: Încă nu, dar de mâine, când vom fi în echipă completă, vom stabili de comun acord fiecare ce responsabilităţi va avea. Vom avea şi un secretar general al Prefecturii, pentru început interimar, apoi, prin concurs, cu rang de înalt funcţionar public.

 

Back to top button