Primăriia Tulcea

Viceprimarul Dragoş Simion a fost trecut (în) rezervă!

- printr-o Dispoziţie semnată azi, primarul Ştefan Ilie i-a retras aproape toate atribuţiunile viceprimarului Simion

Din echipa câştigătoare cu care şi-a început mandatul său actualul primar al municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, nu mai face parte, de azi, viceprimarul Dragoş Simion. Sau mai bine zis acesta a fost trecut (în) rezervă!

Relaţiile tensionate dintre cei doi oficiali din primărie au ieşit în spaţiul public la sfârşitul lunii noiembrie atunci când proiectul iniţiat de primarul Ştefan Ilie, privind majorarea preţului gigacaloriei, nu a primit votul viceprimarului Simion. Motiv pentru care proiectul de hotărâre a fost respins de consilierii convocaţi să îl voteze.

A fost prima ofensă publică adusă primarului ales de tulceni în anul 2020, după care au mai urmat şi altele prin care viceprimarul Dragoş Simion şi-a exprimat public dezacordul cu felul în care se face administraţie cu Ştefan Ilie la primărie.

Toate aceste ieşiri publice ale viceprimarului Dragoş Simion din ultima lună nu au rămas nepedepsite de primarul Ştefan Ilie care azi, după ce a semnat Dispoziţia 1980 din 23 decembrie 2021 de convocare a Consiliului local în şedinţă extraordinară pentru data de 29 decembrie 2021, a emis şi Dispoziţia 1981, tot din 23 decembrie 2021, pentru modificarea Dispoziţiei 1260 din 9 noiembrie 2020 prin care îi erau delegate viceprimarului Dragoş Simion o serie de atribuţiuni.

Şi uite aşa, dintr-o semnătură pe o Dispoziţie, viceprimarul Simion a rămas fără Serviciul de Gospodărie Municipală, Poliția Locală, Secția DIAP, Dispciplina în Construcții, Ansamblul Baladele Deltei, Servicii Publice SA, Agropiețe SA, Protecția Civilă sau Control activități comerciale. I s-a lăsat de treabă doar Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţa Populaţiei şi Biroul Sport Cultură.

Am încercat să luăm un punct de vedere din partea semnatarului acestei Dispoziţii, însă primarul Ştefan Ilie nu a fost de găsit.

În schimb am luat un punct de vedere de la viceprimarul Dragoş Simion care ne-a declarat, în exclusivitate pentru www.infotulcea.ro, următoarele: „Dispoziţia emisă azi de domnul primar are, mai mult ca sigur, drept motivare reală abţinerea mea de la votul din 25 noiembrie atunci când nu am votat, aşa cum probabil se aştepta, PENTRU majorarea preţului gigacaloriei. Fiecare dintre noi, cei aleşi de tulceni, reprezentăm în administraţia locală alegătorii care ne-au dat votul în 27 septembrie 2020. Iar alegătorii care mi-au dat acest vot de încredere au spus nu, în marea lor majoritate, majorării preţului gigacaloriei aşa cum a fost el fundamentat de primarul Ştefan Ilie.

Back to top button