fbpx
Ştirea zilei

Video: Coloană de peste o sută de maşini la trecerea bac de la Smârdan

- şi la I.C. Brătianu a fost prelungit programul de lucru pentru a traversa toate maşinile

Dacă vinerea trecută, turiştii care au ales ca destinaţie de minivacanţă Delta Dunării au avut parte de o neplăcută surpriză la intrarea în municipiul Tulcea, atunci când după ora 11.00 când s-a creat o coloană de maşini până în curbele de la vii, iată că ieri turiştii au avut motive să înjure şi la plecare. Nu din nou la plecarea din municipiul Tulcea ci la plecarea din judeţ spre cele două oraşe de peste Dunăre, Brăila şi Galaţi.

O filmare realizată de Aurel Dimcea arată cum peste 100 de maşini aşteaptă în coloană să poată urca pe bacurile ce traversează Dunărea spre Brăila. Nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru iar duminicile, pe perioada sezonului estival, sunt de obicei aşa. O dovadă cât se poate de clară de ce a fost şi este mare nevoie de Podul peste Dunăre!

Şi la I.C. Brătianu, pentru traversarea Dunării spre Galaţi a fost jale. De cel puţin două ori mai multe maşini au urcat pe bacuri decât într-o zi normală de lucru, motiv pentru care a fost prelungit şi programul de lucru.

Vă daţi seama că spre Tulcea au trecut maşini şi vineri şi sâmbătă şi duminică pentru a petrece minivacanţa în deltă sau pe litoral. Dar de întors din minivacanţă toţi s-au întors luni după-amiază aşa că, normal, a fost mai aglomerat decât de obicei şi a fost coloană de maşini. Nu avem o estimare a numărului de maşini care au traversat Dunărea spre Galaţi, dar cu siguranţă au fost cel puţin de două ori mai multe decât într-o zi normală şi de aceea am prelungit şi programul de lucru.” a declarat Marian Pandele, şeful flotei de la Navrom Bac.

Delta Dunării continuă să fie o destinaţie de vacanţă preferată de mulţi români şi străini, în ciuda faptului că are preţuri mai mult decât piperate la cazare şi masă iar infrastructura de transport este precară din toate punctele de vedere. Este poate şi motivul pentru care toate strategiile de până acum de promovare a turismului în Delta Dunării ale autorităţilor au pus, de regulă, carul înaintea boilor. Asta pentru că multă vreme nu au înteţeles că de turism trebuie să se ocupe cei din turism şi asociaţiile lor de promovare, că a fost vorba de Asociaţia Litoral Delta Dunării sau Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării. Abia de câţiva ani autorităţile judeţene au înteles că rolul lor nu este de a promova Delta Dunării ci de a crea infrastructura pentru dezvoltarea turismului. Alţii, cum e cazul autorităţilor municipale, nici acum n-au înţeles …

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE