fbpx
Ştirea zilei

Vineri în Piața Civică avem Tulcea ONG Fest!

Vineri, 13 mai 2022, în Piaţa Civică din municipiul Tulcea, în intervalul orar 17.00-19.00, va avea loc cea de a VI-a ediţie a evenimentului TULCEA ONG FEST. Iniţiativă a organizaţiilor non-guvernamentale tulcene, evenimentul a fost, încă de la prima ediţie, parte a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV).

Evenimentul de vineri este organizat de un parteneriat format din Asociaţia Centrul European pentru Diversitate (Centrul EUdivers, organizaţie care asigură şi secretariatul demersului comun); Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Tulcea; CELISEA ONG; Societatea Română de Cruce Roşie- Filiala Tulcea; Asociaţia EURO Tulcea; Asociaţia de Promovare a Culturii Muzicale Young; Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Tulcea; Asociaţia Umanitară NOROC; Organizaţia Naţională Cercetaşii României- Centrul Local LOTUS Tulcea.

Organizaţiile partenere au pregătit tulcenilor un program de 2 ore ce va include : spectacol de muzică folk, dans stradal, teatru scurt, târg de suveniruri, demonstraţii de prim-ajutor, distribuire de materiale promoţionale, jocuri pentru copii, atelier scout. Fondurile ce vor fi colectate din vânzarea de mici obiecte realizate de voluntari, vor fi folosite pentru finanțarea activităților ong-urilor și donații către cei în nevoie.

Partenerul evenimentului este Primăria municipiului Tulcea, ce a pus la dispoziţie, gratuit, scena din Piaţa Civică şi, prin compartimentul de specialitate, sonorizarea spectacolului.

Pentru a da o notă personală acestei ediţii a Tulcea ONG Fest, prima post-pandemie, a fost realizat primul banner al târgului ong-urilor. Inedit este faptul că bannerul nu a fost imprimat ci a fost pictat manual de un grup de voluntare EUdivers : Loredana Andrici, Denisa Elena Nistor, Denisa Simionov şi Andra Luiza Beidaut, pe spatele unui banner de mici dimensiuni, folosit în cadrul SNV din anul 2020, cu culori achiziţionate în anul 2021, în cadrul unor proiecte co-finanţate de autorităţile publice locale. Prin reutilizarea bannerului, făcut din material plastic, şi folosirea eficientă a materialelor de desen, s-a urmărit respectarea principiilor utilizării durabile a resurselor şi protecţiei mediului, principii ce guvernează activitatea ong-urilor tulcene. Desenul de pe banner a fost preluat, ca element central, pe afişul evenimentului.

SNV este o iniţiativă a PRO VOBIS- Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat, un eveniment național anual, desfăşurat în a treia săptămână a lunii mai, menit să mobilizeze cât mai multe organizații și voluntarii pe care acestea îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor.

Ajunsă, la cea de a XXI-a ediţie,SNV are drept temă a anului 2022- Voluntariatul de familie, în general, un demers al membrilor unei familii,care participă împreună la o activitate în beneficiul comunității. Voluntariatul de familie merge dincolo de definițiile familiei – fie ele juridice sau religioase – și își propune să îi adune la un loc pe cei care simt această legătură puternică.

Pentru că voluntarii tulceni sunt o mare familie, Tulcea ONG Fest este prilejul fericit care îi aduce împreună, din nou, după 2 ani de pauză, în centrul civic al municipiului, alături de cei în slujba cărora îşi pun efortul. În conformitate cu deviza SNV a anului 2022 : „Împreună, până sus la lună!”.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button