Ştirea zilei

A început etapa a doua de vaccinare!

- primii vaccinaţi sunt beneficiarii din centrele DGASPDC de la Babadag

Prima tranşă din cea de-a doua etapă de vaccinare împotriva virusului SARS COV 2 a ajuns în această dimineaţă la Tulcea iar de aici au fost repartizate primele doze către beneficiarii de servicii sociale din centrele DGASPDC Tulcea din oraşul Babadag.

Healthcare cure concept with a hand in blue medical gloves holding Coronavirus, Covid 19 virus, vaccine vial

Potrivit informaţiilor furnizate de ec. Mihaela Nicolau, directorul executiv al DSP Tulcea, în această dimineaţă judeţului nostru i s-au repartizat 480 de doze de vaccin (80 de flacoane) destinate beneficiarilor din etapa a doua de vaccinare. Echipe mobile de medici, asistente medicale şi registratori, desemnate de coordonatorul judeţean al campaniei de vaccinare, s-au deplasat azi la Babadag cu 50 din cele 80 de flacoane de vaccin cu intenţia de a vaccina 300 de beneficiari din aceste trei centre sociale ale DGASPDC Tulcea situate în oraşul Babadag.

Mâine alte echipe mobile vor continua să vaccineze beneficiari din centrele aflate în administrarea DGASPDC Tulcea situate în Tulcea, Horia, Zebil şi Tichileşti (Isaccea), astfel încât cea mai mare parte dintre beneficiarii de servicii sociale din aceste centre să fie imunizaţi pentru a nu mai fi testaţi periodic anti-covid.

„La nivelul nucleului judeţean privind vaccinarea împotriva virusului SARS COV 2 s-a luat această decizie de a fi vaccinaţi cu prioritate cei din centrele DGASPDC Tulcea. Probabil că această acţiune se va încheia marţi astfel încât să putem demara şi vaccinarea populaţiei din această a doua etapă în centrele de vaccinare din judeţ.” a declarat prefectul Judeţului Tulcea, Alexandru Cristian Iordan.

 

În cadrul campaniei de vaccinare demarată la nivelul judeţului Tulcea în data de 04.01.2021,  potrivit informaţiilor publiccate pe pagina de facebook a prefecturii s-au vaccinat un număr de 1371 persoane astfel: 709 la centrele de vaccinare din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, 552 la centrele de vaccinare de la Colegiul Medicilor şi 110 la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Orăşenesc Măcin.

Back to top button