Alarmă falsă: A doua suspiciune fără semne de îmbolnăvire!

În cursul zilei de azi, Instituţia Prefectului Judeţ Tulcea, prin intermediul unui comunicat făcut pulic pe pagina sa de socializare, a infirmat prezenţa semnelor de îmbolnăvire la a doua suspiciune COVID 19 despre care v-am înformat aseară aici.

„În legătură cu persoana de sex masculin în vârstă de 48 de ani despre care v-am informat ieri, 13 martie 2020 că a fost transportată la Spitalul Judeţean Tulcea pentru recoltarea de probe în vederea testării prezenţei COVID-19 suntem în măsură să vă informăm că:

în urma investigaţiilor medicale, s-a constatat că ACEASTA NU PREZENTA SEMNE DE ÎMBOLNĂVIRE, drept urmare nu a fost internată.

Dorim să vă facem cunoscut şi să vă asigurăm că Instituţia Prefectului -Judetul Tulcea este transparentă, înţelege interesul dumneavoastră pentru această criză şi va transmite imediat toate informaţiile relevante, dar nu înainte de a avea dovada realităţii acestora.

Facem apel către cetăţenii judeţului să se informeze corect urmărind comunicatele noastre oficiale,  singurele care conţin informaţii reale, documentate şi verificate. Suntem o instituţie responsabilă cu respect pentru cetăţeni.”, se arată în comunicatul Instituţiei Prefectului – Judeţ Tulcea.

Pentru corecta informare a cetăţenilor din judeţul Tulcea, tot în comunicat a fost introdus şi un buletin de presă din ziua de azi, ora 11.00 pe care îl publicăm în continuare.

Buletin de Presă al Grupului Strategic de Comunicare

14 Martie 2020, ora 11.00

Până astăzi, 14 martie, la nivel național au fost confirmate 97 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus). 6 pacienți sunt declarați vindecați și au fost externați.

Toți ceilalți pacienți infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) prezintă o stare generală bună, cu excepția bărbatului internat la spitalul Victor Babeș, care a prezentat complicații, dar a cărui stare este ameliorată.

Persoanele carantinate instituțional se află într-unul dintre centrele din  București, Iași, Cluj-Napoca, Craiova, Timișoara și Constanța, iar situația pe județe/municipiul București a cetățenilor infectați cu virusul COVID-19 (coronavirus) se prezintă astfel: București (31), Timiș (11), Hunedoara (11), Constanța (5), Iași (5), Caraș-Severin (4), Covasna (4), Dolj (3), Brașov (2), Mehedinți (2), Mureș (2), Gorj (2), Cluj (2), Neamț (2), Olt (2), Bacău (1), Bihor (1), Buzău (1), Galați (1), Maramureș (1), Prahova (1), Suceava (1), Vrancea (1) și Ilfov (1).

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.372 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 14.049 persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

În cursul zilei de ieri, 13 martie , au fost înregistrate 1.453 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 6.515 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Back to top button