Ştirea zilei

Altfel de Ziua Marinei: Recital Proconsul la Sulina!

Oraşul Sulina a început încă de ieri manifestările prilejuite de Ziua Marinei şi aseară, după ce au urcat pe scena de pe faleza oraşului ansamblurile Cununiţa, Vostok, Artemis, Perva Zora şi Dobrogeanca, recitalul lui Petrică Mâţu Stoian a fost piesa de rezistenţă a primei din cele trei seri dedicate celui mai important eveniment din an la Sulina.

În această seară, de la ora 20, tot pe faleza Dunării din Sulina, Anamaria Maranda va deschide seara recitalurilor urmată de trupa ThisOBey pentru ca recitalul de gală al serii să aparţină celor de la PROCONSUL alături de Jul Baldovin.

Mâine, în schimb, manifestările vor începe pe faleza Dunării cu sosirea Zeului Neptun în jurul orei 10.30, după care se va da startul concursurilor marinăreşti: bărci rame, caiace, înot, prins raţe, skandenberg, tras parâma şi, nu în ultimul rând, băut bere!

Pe lângă concursurile marinăreşti, vor avea reprezentaţii grupurile Fluturaşii şi Cununiţa, iar karatiştii de la Nippon Dojo Sulina vor da o demostraţie de luptă. Ziua Marinei la Sulina se va încheia seara de la ora 20, tot pe faleză, unde ansablurile Dobrogeanca şi Florentina Dunaev, respectiv Baladele Deltei şi Liliana Vintilă vor susţine recitaluri.

Potrivit primarului oraşului Sulina, Dan Nicolcenco, bugetul destinat pentru manifestările Ziua Marinei la Sulina au fost de circa 11.000 de euro. Pentru a nu angaja cheltuieli din bani publici, primarul susţine că a apelat la sponsori locali şi nu numai care deja au acoperit până azi peste 8000 de euro din acest buget. „Mai avem unele promisiuni de la o serie de sponsori astfel încât luni sau marţi când vom face bilanţul sperăm să nu fie nevoie de niciun leu de la bugetul local” a declarat Dan Nicolcenco, primarul oraşului Sulina.

 

Back to top button