fbpx
Ştirea zilei

DIICOT în acțiune: Doi tineri, dintre care unul minor, vindeau droguri la SULINA!

- judecătorii au aprobat propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile

La data 01.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea a 2 inculpați (dintre care unul elev) cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.
Din materialul probator administrat a rezultat că, în perioada decembrie 2023 – mai 2024, aceștia au deținut, oferit și  comercializat diferite cantități de canabis (drog de risc) către consumatori, inclusiv minori (elevi)  de pe raza județului Tulcea, cu sume cuprinse între 180 și 300 lei.

În urma celor 3 percheziții domiciliare efectuate în orașul Sulina au fost identificate şi ridicate diferite cantități de canabis, mai multe plante de canabis aflate în diverse stadii de dezvoltare, semințe de canabis, țigarete confecționate artizanal, grindere și obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.
La aceeași dată,  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Tulcea a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii  de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial Constanța al Poliției de Frontieră – Biroul de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere, Gărzii de Coastă – Grupul de Nave Sulina și Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE