fbpx
Ştirea zilei

Angajații APIA Tulcea au protestat mai cu …jumătate de gură!

Federația Agrostar a anunțat azi că angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură ”din toate colțurile țării” au continuat și azi seria protestelor spontane începute ieri, luni, 11 decembrie 2023. ”Acestea proteste spontane nu se vor opri până când problema salariaților nu se va rezolva: reîncadrarea corectă pe grila de salarizare, așa cum prevede Legea 153/2017, ținându-se cont că APIA este singura instituție care funcționează în baza unei legi, 1/2004, cu același obiect de activitate. ” se arată în comunicatul federației sindicale.

APIA Tulcea a trimis un comunicat pentru liniștea fermierilor!

Imediat după ce a fost transmis comunicatul Federației Agrostar, conducerea agenției de la Tulcea a trimis un comunicat de presă indicat de conducerea centrală cu următorul conținut: ” Având în vedere informațiile apărute în spațiul public privind organizarea unor proteste spontane ale unor angajați ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, membri ai formațiunilor sindicale din cadrul Centrelor Judeţene,
Directorul General APIA, Cornel TURCESCU, asigură pe această cale fermierii că în activitatea instituției nu există blocaje, iar fluxurilor de lucru sunt parcurse normal în vederea autorizării și efectuării plăților, atât în sectorul zootehnic cât și vegetal.
APIA continuă efectuarea plăților aferente Campaniei 2023 în același ritm susținut, astfel încât toți beneficiarii să primească în timp util banii cuveniți.”

Sindicatul Lucrătorilor APIA Tulcea – nicio reacție!

Chiar dacă azi mai mulți dintre angajații APIA Tulcea , membri ai Sindicatului Lucrătorilor APIA Tulcea, au ieșit în fața instituției la ”protestul spontan”, de această dată, din motive încă necunoscute, pancartele nu au mai fost la fel de veninoase la adresa guvernanților ca în aprilie 2023 (așa cum se vede în imaginea de arhivă alăturată) și parcă nici sloganurile nu au fost la fel de inspirate ca în trecut. Reacția sindicatului…abia după terminarea programului de lucru!

Suntem solidari cu colegii din Centrele județene și locale APIA din ţara care, de ieri, au demarat protestele spontane, așadar funcționarii publici APIA TULCEA prin Centrul județean și Centrele locale APIA Măcin, Topolog, Baia, Horia și Tulcea au protestat astăzi în fața sediilor Apia în intervalul 11.00-12.00.

Revendicările noastre constau în:

-eliminarea inechităţilor salariale;

-încadrarea personalului într-un echivalent salarial corespunzător colegilor APIA CENTRAL, întrucât APIA este o singura Agenție.

Această cerinţă derivă din aspiraţia către un tratament echitabil ”LA MUNCĂ EGALĂ, SALARII EGALE” și FUNCȚIONARII APIA PRIMII LA OBLIGAȚII DAR ULTIMII LA DREPTURI, într-o instituție europeană cu 96% procent de absorbție fonduri europene, cu implicare și susținere directă a țăranului român, care acum efectuează plățile finale ale principalei scheme de plată, cât și a altor scheme de plăți pentru susținerea agriculturii Țării Românești!

Cu stimă,

Dragoș CRIVAT, Lider sindicat APIA Tulcea, Vicepreședinte SINDICATUL NAȚIONAL APIA

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE