Ştirea zilei

Duminică de la ora 18.00, în Piaţa civică din Tulcea, Crucea Roşie aniversează 145 de ani!

Societatea Națională de Cruce Roșie din România sărbătorește, duminică 4 iulie, 145 de ani de istorie și activitate umanitară. La Tulcea, în Piața Civică din municipiu, începând cu ora 18:00, filiala județeană va organiza  un eveniment stradal de promovare a misiunii Crucii Roșii, precum și a valorilor și principiilor care o guvernează . Vor avea loc demonstrații de prim ajutor, concursul cu premii ,,Salvezi dacă știi să acționezi” dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani, jocuri distractive pentru copii, ateliere de trucaje, etc. De asemnea,  se va amenaja un centru mobil de evaluare a sănătății în care doritorii iși vor putea măsura gratuit tensiunea arterială și vor primi sfaturi privind importanța adoptării unui stil de viață sănătos. Atmosfera va fi animată de voluntarii Crucii Roșii care vor oferi baloane și minitruse de prim ajutor.

Scurt istoric

În cei 145 de ani de când Prințul Dimitrie Ghica, Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, Gr. G. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza și Carol Davila au fondat Crucea Roșie Română, zeci de generații s-au reunit pentru a ajuta și a oferi speranță în caz de urgență. Acest angajament a fost întotdeauna motorul activităților Crucii Roșii Române. Oameni din diferite categorii sociale se reunesc și astăzi sub emblema Crucii Roșii pentru a găsi soluții și a da speranță, astfel încât nimeni să nu fie singur în perioadele de criză.

În aproape un secol și jumătate, Crucea Roșie Română a adus alinare și a oferit oamenilor servicii vitale în momentele cele mai dificile: primul și al doilea Război Mondial, în timpul epidemiilor de malarie, holeră, tifos și tuberculoză,  în timpul foametei, a inundațiilor, a cutremurelor, a frigului extrem sau a pandemiei COVID-19. An de an, fiecare generație de voluntari s-a adaptat provocărilor și nevoilor cărora a trebuit să le facă față țara noastră. 6,000 de voluntari, 300 de angajați și 1,500,000 de beneficiari este bilanțul la finalul anului 2020.

În aceste vremuri dificile, Crucea Roșie Română a arătat că în România, ca peste tot în lume, puterea umanității este de neoprit.

Aniversările sunt momente de retrospectivă, de  reflecție la tot ce am reușit să realizăm de-a lungul anilor.

În întreaga țară au loc manifestări menite să facă cunoscută publicului larg misiunea Crucii Roșii și, de asemenea, să mulțumească voluntarilor pentru întreaga lor activitate depusă în slujba comunității.

Suntem peste tot acolo unde este nevoie de noi. Acesta este angajamentul nostru față de oameni și angajamentul nostru față de umanitate. Împreună suntem de neoprit!

Back to top button