Ştirea zilei

Anticoagulante pentru Spitalul Judeţean de la un copil de 12 ani

- un exemplu care ar putea fi urmat şi de cei cu posibilităţi financiare

Alin (12 ani) este un băiețel erou, care luptă de 8 ani cu cancerul cerebral. Un copil minune, care a trecut prin zeci de intervenții, pentru a trăi, cu un curaj care a inspirat foarte mulți români.

De la 4 ani, „Alinuț”, cum îi spun prietenii mari, care îi sunt alături, luptă să învingă cancerul. De aproape 4 ani, Laura Ghioc și-a mobilizat prietenii și colegii, în peste 20 de acțiuni de fundraise, care să asigure banii necesari tratamentului costisitor și îndelungat din Turcia, pentru Alinuț.

Vineri, copilul erou a împlinit 12 ani și pentru prima dată i-a serbat, fără chimioterapie și alte proceduri!
Cancerul ne-a făcut pe mine și pe Alinuț să ne cunoaștem, acum 4 ani. Au fost 4 ani din cei 8 ai lui în care a luptat cu cancerul. Mi-am promis, după lupta proprie cu cancerul, că voi lupta pentru copiii bolnavi și așa a apărut Alinuț. Povestea lui, forța lui, zâmbetul lui m-au cucerit și de atunci luptăm împreună. Este primul an în care Alinuț și-a serbat ziua, fără chimioterapie! O victorie foarte mare, chiar dacă recent a trecut prin 2 operații dificile, în care a fost același uluitor Alinuț, pe care îl cunoaștem cu toții. Ziua lui a fost magică și câțiva dintre prieteni au devenit Îngerii cu daruri, pentru Alinuț. Însă, cea mai mare minune petrecută de ziua lui Alinuț este alta. Tot vorbind despre ce cadouri ne dorim, i-am zis lui și mamei lui, că mă lupt în paralel, pentru ducerea de urgență, a unor cutii cu anticoagulante, la noi la spital, unde este criză în acest sens. Iar Alinuț mi-a spus ca din banii pentru ziua lui, de la prieteni, vrea să doneze pentru cutii de anticoagulante. „Să aibă bolnavii, să se facă bine, ca mine”, mi-a spus Alinuț. Astfel că m-am conformat și am putut duce la spital 80 fiole de anticoagulante, atât de necesare multor bolnavi! Nu cred că există un dar mai frumos de Sărbători, ca acesta făcut de Alinuț, un copil cu adevărat extraordinar și implicit pentru viața atâtor oameni,” ne-a spus Laura Ghioc.

Back to top button