fbpx
Social

Aproape opt sute de bilete de tratament pentru pensionarii și asigurații tulceni

În anul 2023 pentru județul Tulcea au fost repartizare 784 de locuri, în unitățile de tratament balnear proprietate a Casei Naționale de Pensii Publice, repartizate pe 18 serii de trimitere. Informația a fost prezentată azi în cadrul ședinței Colegiului Prefectural de către directorul Casei de Pensii Tulcea, Mihaela Stănciulescu, aceasta  făcând precizarea că momentan locurile repartizate sunt doar din rețeaua proprie cu baze de tratament ale ministerului de resort.

Până la contractarea (dacă va fi cazul) unor locul în bazele de tratament ale unor privați, bazele de tratament  repartizate până acum sunt cele cu care tulcenii s-au obișnuit deja și anume: Amara (lalomița), Bala (Mehedinți), Buziaș (Timiș), Bizușa (Sălaj), Covasna (Covasna), Geoagiu- Băi(Hunedoara), Lacu Sărat (Brăila), Moneasa (Arad), Nicolina (lași), Olănești (Vâlcea), Pucioasa (Dâmbovița), Sărata Monteoru (Buzău), Băile 1 Mai (Bihor). Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile. Prețul minim al unui bilet de tratament în unitățile de tratament ale Casei Naționale de Pensii Publice este după cum urmează:
-unități clasificate la categoria 2 stele – 2524 lei
-unități clasificate la categoria 3 stele 2.652 lei
Pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de:
a) pensionar al sistemului public de pensii;
b) asigurat al sistemului public de pensii;
c) beneficiar al prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii
Biletele de tratament balnear se acordă persoanelor care dovedesc existența unei afecțiuni medicale care să necesite tratament balnear, în conformitate cu prevederile legate, numai în limita numărului locurilor la tratament balnear finanțat din bugetul asigurărilor sociale de stat și aprobat prin hotărâre a Guvernului.

Ce mai trebuie precizat este faptul că cei care solicită bilete de tratament într-una din cele 18 serii vor primi confirmarea repartizării în funcție de punctajul obținut. Mai mult până și cererile se pot depune online (AICI) nemaifiind nevoie de depunerea dosarului la registratura casei de pensii teritoriale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button