fbpx
Anunţuri

Asociația Eliot House a implementat  proiectul „CAVALERUL DANUBIAN”

- proiect cofinanţat de UAT Municipiul Tulcea

Comunicat de presă

17.08.2022

Asociatia Eliot House a implementat  proiectul „CAVALERUL DANUBIAN” în perioada mai –  august  2022. Proiectul este  cofinanțat de UAT Municipiul Tulcea și  a avut  ca

Obiectiv general

creşterea gradului de educaţie, cultură şi civilizaţie prin implicarea tinerilor din mun.Tulcea in evenimente culturale inovatoare, inedite, realizate în spaţii alternative prezentate sub forma unor programe de dezvoltare personală prin utilizarea unor metode non-formale;

             Obiective specifice ale proiectului au fost atinse prin participarea cu succes a unui număr de peste 50 de tineri în activităţile proiectului în  scopul promovarii de tinere talente şi  promovarea valenţelor cultural artistice şi turistice ale municipiului Tulcea prin organizarea unei parade ecvestre şi un concurs pentru evidenţierea celui mai frumos cuplu cal- călăreţ in mun.Tulcea , Club Real Racing Tulcea .

Activităţile proiectului au oferit  o altă perspectivă asupra activității de echitație completând educația tinerilor cu elemente de tradiție, etnografie și folclor şi au completat cunoştinţele tinerilor cu elemente de istorie mai puţin cunoscute despre Civilizaţia Danubiană.

Tinerii au evoluat în cadrul paradei ecvestre şi a concursului Un cal de poveste întruchipând diverse personaje din filme şi  poveşti , purtând costume spectaculoase. Costumele şi poveştile tinerilor  alături de nobleţea şi frumuseţea cailor  au contribuit la realizarea unui efect artistic  de o rară ţinută . Stăpânirea de sine a călăreţilor şi atenta şi insufleţita îndrumare a domnului Dr. Ştefan Răileanu , formatorul acestor tineri, au avut ca rezultantă faptul că aceste tinere talente şi-au dat măsura şi chiar s-au întrecut pe ei înşişi .

Mulţumim Asociaţiei Club Sportiv Real Racing pentru faptul că , existenţa sa şi a tinerilor care frecventează activităţile legate de echitaţie din cadrul său, face posibile astfel de manifestări atăt de benefice pentru tineri dar şi pentru părinţii acestora şi pentru întreaga comunitate.

Această acţiune este cofinanţata de UAT Municipiul Tulcea

ASOCIAŢIA ELIOT HOUSE

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button