Avem peste trei sute de persoane în carantină instituţionalizată la Tulcea!

La sediul Instituţiei Prefectului Judeţul Tulcea a luată în discuţie azi, 5 aprilie 2020, în şedinţa Grupului de coordonare al CJSU şi modalitatea de efectuare a rechiziţiilor de clădiri. Se pare că este încă o dovadă că la apelul lansat de mai bine de o săptămână de autorităţi în rândul hotelierilor „feedback”-ul a fost spre zero. Mai mult, de la câteva zeci de carantinaţi la mijlocul lunii trecut s-a ajuns azi la peste trei sute şi se pare că numărul lor va creşte. Doar se apropie Paştele. Prin urmare nu este exclus ca multe dintre unităţile de cazare să fie pur şi simplu rechiziţionate dacă de bună voie nu se oferă spre a caza persoane în carantină instituţionalizată. Nu mai vorbim de faptul că se impune şi izolarea medicilor şi personalului medical din spital tot în spaţii speciale pentru a nu-şi pune în pericol membri familiei.

Comunicat oficial

Astăzi, 05.04.2020, în cadrul Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare al Intervenţiei din incinta ISU Delta Tulcea s-au prezentat și actualizările bazei de date cu persoanele aflate în autoizolare şi carantină, ocazie cu care vă putem confirma oficial faptul că:

La nivelul județului Tulcea, la data de 04.04.2020, sunt înregistrate 1494 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, în scădere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 359 persoane. Până la data de 04 aprilie 2020 au ieşit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 2312 de persoane. De asemenea, la această dată, 05 aprilie 2020, se află în carantină un număr de 301 persoane. Până la data de 04 aprilie 2020 au ieşit din perioada de carantină 38 persoane.  Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 399, din care încă disponbile 98.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, în data de ieri, 04 aprilie 2020 s-au efectuat 703 de controale, la 573 de locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 130 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 1861 persoane, dintre acestea 1553 de către lucrători ai Poliţiei şi 308 de către lucrători ai Jandarmeriei.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Tulcea, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranţă publică, acționează permanent în teren atât pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare cât şi pentru prevenirea și combaterea criminalității.

În urma efectuării acestor acţiuni privind respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare emise de Guvernul României a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 64 de sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 04.04.2020, 46 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Poliţiei şi 18 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Jandarmeriei în valoare totală de 496,741 lei, din care 442.241 lei aplicate de poliţişti.

Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat un număr de 1,494 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 4,752,320 lei.

Astăzi, 05 aprilie 2020, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţul Tulcea a avut loc o nouă întâlnire a reprezentantilor Grupului de Coordonare al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Tulcea în care au fost analizate prevederile dispoziţiilor legale privind modalitatea de efectuare a rechiziţiilor de clădiri şi a prestărilor de servicii în interes public de către autorităţile administraţiei publice precum şi modificările legislative cu privire la stabilirea cheltuielilor pentru carantină.

Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde la care puteţi primi informații despre situațiile legate de COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 si 23:00. Tulcenii sunt rugați să apeleze numărul unic de  urgență 112 doar pentru situații de urgență!

Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Back to top button