fbpx
Ştirea zilei

Poliția și Jandarmeria la post de Paștele Catolic

Ca de fiecare dată, Poliția Română, împreună cu Jandarmeria, vor fi la datorie și la acest sfârșit de săptămână, pentru ca Paștele Catolic să fie sărbătorit în condiții de siguranță și pentru a ne asigura de faptul că prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid – 19 să fie respectate.

 

În acest sens, peste 100 de poliţiştii vor acţiona, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Tulcea și cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică.

Efectivele de poliție și jandarmi care participă la misiuni în această perioadă vor acționa, pe de o parte pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, iar pe de altă parte pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare.

Ne dorim ca prin aceste măsuri să prevenim orice fel de incidente sau situații care pot pune în pericol viața și sănătatea oamenilor. Subliniem că intenția noastră este protejarea cetățenilor și nu sancționarea lor.

Vă reamintim că, în noaptea de 3 spre 4 aprilie, va fi permisă circulația persoanelor,  în intervalul orar 20.00-2.00, pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia  Paștelui Catolic.

Recomandăm ca deplasarea către lăcașurile de cult să se realizeze cu evitarea aglomerărilor.

De asemenea, accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în spațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase se va face astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane.

Celelalte măsuri de protecție sanitară dispuse pe timpul stării de alertă rămân valabile.

Vă rugăm să fiți responsabili! Suntem de aceeași parte în lupta pentru viața!

Totodată, pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, jandarmii tulceni împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea vor executa misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice pe întreg teritoriul județului Tulcea.

Vom continua și acțiunile preventive și de informare a populației dar și cele de verificare a respectării măsurilor dispuse în actualul context pandemic.

Având în vedere că duminică sărbătorim Paștele Catolic, o atenție deosebită o vom acorda siguranței cetățenilor în zona lăcașelor de cult, unde vom asigura măsurile de ordine publică. Facem un apel la toți care vor merge la biserică în aceste zile să dea dovadă de responsabilitate și să respecte normele de protecție sanitară. Jandarmii vor fi prezenți pentru protejarea persoanelor și pentru prevenirea oricăror incidente care ar putea afecta ordinea publică.

Ne dorim ca toate aceste activități să se desfășoare în deplină siguranță, iar cetățenii să înțeleagă faptul că toate acțiunile noaste sunt preventive, prezența noastră având drept scop reducerea riscurilor de răspândire a coronavirusului.

Sâmbătă este Ziua Jandarmeriei. Se împlinesc 171 de ani de la înființarea Armei noastre . Acest eveniment important pentru noi ne va găsi în mijlocul comunității, acolo unde de fapt ne veți găsi mereu, asigurându-ne că sunteți în siguranță.

Vă dorim sărbători fericite tuturor celor care sărbătoresc în acest sfârșit de săptămână Paștele Catolic !

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE