Ştirea zilei

Barcă eșuată pe malul Dunării la Mila 29

O barcă a fost văzută de toți pasagerii navei Moldova în această dimineață eșuată pe malul Dunării în apropierea localității Maliuc. Mai precis în zona Milei Maritime 29, pe malul stâng al Dunării, după localitatea Partizani.

Evenimentul naval a fost sesizat Căpităniei Portului Tulcea care a trimis deja o echipă de verificare la fața locului iar de la această instituție condusă de căpitanul șef Dan Ichim am primit următoarele precizări” „Azi 8 iunie 2021, în jurul orelor 9.40 Căpitănia zonală Tulcea a fost sesizată că o ambarcațiune se află eșuată pe canalul Sulina, zona Milei Marine 29. Un echipaj din cadrul Căpităniei zonale Tulcea s-a deplasat la fața locului constatând că pe canalul Sulina Mm 28+800, mal stâng se afla eșuată, cu prova pe pietrele de la baza digului, o ambarcațiune de agrement cu motor Suzuki 66,24 kw. Cele două persoane de sex masculin găsite la fața locului au declarat că în dimineața zilei de 8 iunie 2021, în timp ce se deplasau spre Tulcea, ambarcațiunea a lovit un corp imers fiind deviată pe pietrele de la baza digului. Nu au fost victime poluare șenalul navigabil a fost nu a fost blocat, conducătorul ambarcațiunii a fost testat cu privire la consumul de alcool rezultatul fiind negativ. Cercetările sunt efectuate de căpitănia zonală Tulcea„, se arată în comunicatul transmis de căpitanul de port specialist Petrică Rade, purtător de cuvânt al Căpităniei Zonale Tulcea.

De la sfârșitul săptămânii se va deschide, chiar dacă neoficial, sezonul turistic al plimbărilor cu bărcile în deltă și mai ales al transporturilor haotice spre Crișan, Sulina sau Sfântu Gheorghe cu tot felul de bărci rapide, majoritatea de tip corsar.

De ani de zile acest tip de transport naval de persoane nu este reglementat precum cel de pe transportul rutier și, prin comparație, ,,taximetria navală” este chiar încurajată prin finanțări europene iresponsabile asupra cărora vom reveni.

Back to top button