fbpx
Fonduri

Bilanț FLAG: Peste 20 de milioane de euro atrași în Delta Dunării !

Azi, la Hotelul Delta a avut loc conferința de finalizare a proiectului „Plan de dezvoltare locală integrata a zonei pescaresti”, finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020, organizată de Asociația Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării.

Reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, POPAM și ANPA, au transmis mesaje de felicitare pentru conducerea și echipa FLAG Delta Dunării care în ultimii 7 ani a primit aproape 300 de proiecte.  Gradul de acoperire cu finanțare s-a dovedit a fi insuficient in prima instanță când prealocarea pentru finanțare a fost de circa 10 milioane de euro.

,,Am avut solicitări cu mult pentru alocarea inițială și proiecte foarte bune și foarte utile teritoriului au rămas fără finanțare, din păcate. A fost și motivul pentru care am solicitat o majorare de buget astfel încât la final suntem cu 92 de proiecte finalizate sau în curs de finalizare, chestiune de câteva săptămâni, la un nivel de peste 20 de milioane de euro.” a declarat Valentin Moldoveanu, managerul FLAG Delta Dunării.

Pentru următoarea perioadă de programare orizontul de așteptare este tot la o accesare de peste 20 de milioane de euro însă cu noi provocări.

,,Ne pregătim pentru următoarea programare cu o alocare inițială de 10 milioane de euro și până la finalul 2029 să ajungem tot la peste 20 de milioane de euro atrași și implementați în teritoriu.  Activitățile pe noile tendințe europene o să rămână aproximativ aceleași dar se adaugă partea de Green Deal, partea de economie verde ceea ce pentru noi în Delta Dunării este un mare avantaj” a mai declarat Valentin Moldoveanu.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE