Ştirea zilei

Bilanţ „Let’s do it, Romania!” la Tulcea: Peste 1200 de voluntari au făcut curăţenie generală

Weekendul acesta 1200 voluntari au strâns 2300 de saci de deșeuri în județul Tulcea in cadrul acțiunii de ecologizare Let’s do it, Romania!, un proiect internațional care își propune să aducă în atenția publicului necesitatea conștientizării responsabilității noastre față de mediu.

Voluntari din asociații non-guvernamentale, elevi, profesori, simpli cetățeni cu drag față de natură, sprijiniți de autoritățile locale și județene au făcut curățenie în urma celor cu mai puțin drag față de mediul în care trăim.

Aproximativ 400 voluntari în municipiul Tulcea reprezentați de Liceul Moisil, Liceul Spiru Haret, Liceul Economic, Liceul Ion Creangă, Liceul Brad Segal, Agenția pentru Protecția Mediului, Garda Națională de Mediu, ARBDD, Serviciil Publice SA au ecologizat Parcul Victoria, Parcul Personalităților, Parc Monument, zona ANAF, 14 Noiembrie, cartier Alunișului.

În județ au participat oficial voluntari din Măcin, Jijila, Văcăreni, Luncavița, Niculițel, Isaccea, Nufăru, Sarichioi, Ceamurlia şi Nalbant. Un efort deosebit l-au făcut cei de la Direcția Silvică Tulcea care, împreună cu alţi 400 voluntari, au colectat peste 1200 de saci de deșeuri din zonele împădurite (Măcin, Tulcea, Cerna, Babadag, Stejaru, Topolog).

„Mulțumim sprijinului acordat de către toate instituțiile locale și județene care au avut o deschidere și o promptitudine impecabilă, ținând cont de faptul că a fost și săptămâna mobilității și au avut loc multe alte evenimente pe care au trebuit să le aibă in vedere. Mii de mulţumiri şi celor de la JT Grup care au sprijinit această acţiune cu logistica necesară şi au preluat toţi sacii”, a declarat Doina Ţăranu, coordonator judeţean Let’s do it, Romania!

La nivel național încă nu s-au trimis toate raportările întrucât datorită vremii neprielnice, proiectul au fost amânat pentru altă dată în câteva județe.

Back to top button