Ştirea zilei

,,Titanicul de la Mahmudia” readus pe linia de plutire

- operațiunea de ranfluare a durat aproape trei săptămâni

În data de 15 octombrie, pontonul itinerant pentru copiii cu dizabilități ancorat undeva pe malul Dunării la Mahmudia a intrat la apă. La propriu!

,,De aseară și până azi dimineață, din cauza condițiilor meteo și din cauza adâncimii mici a apei din acea zonă, vasul s-a sprijinit de fundul apei și a început să se încline.

În plus, ca urmare a unei defecțiuni la generatorul care asigura alimentarea electrică a pompelor de santină, menite să scoată apa, pontonul a început să ia apă. Precizăm că vasul nu este scufundat, ci a fost inundată o parte din subsol, fără să fi fost afectate dormitoarele sau cabinetele de terapie, iar situația se va reglementa în câteva zile.” preciza, printr-un comunicat de presă, Fundația Sera, proprietara pontonului.

În același comunicat se preciza faptul că a fost deja contactat un operator economic din județul nostru care va efectua operațiunea de ranfluare și repunerea pe linia de plutire. Zis și făcut!

Douăzeci de zile de pregătire pentru repunerea pe linia de plutire a pontonului

Acțiunea operatorului economic din Sulina, angajat pentru această operațiune de ranfluare a început în urmă cu trei săptămâni și s-a încheiat efectiv ieri cu preluarea în cart a pontonului repus pe linia de plutire.

Potrivit reprezentantului operatorului economic din Sulina, activitatea a fost una foarte complexă și a presupus o pregătire minuțioasă.

,, Acțiunea a început în urmă cu trei săptămâni cu o recunoaștere în teren și cu evaluare a situației. A urmat faza de proiectare a lucrării, aducerea materialelor necesare de la Sulina la Mahmudia și achiziția altora necesare. Au venit și scafandrii care au etanșat cabinele inundate după care au urmat activitățile specifice încheiate la final cu repunerea pe linia de plutire și asigurarea navei, inclusiv cu preluarea acesteia în supraveghere prin carturi.” a precizat Tudor Hubati, reprezentant al operatorului economic de la Sulina.

Galerie foto

 

 

 

 

 

 

Back to top button