Ştirea zilei

Cadou de la Guvern: 11,5 milioane de lei pentru asistenţă socială şi respectiv termoficare

- 6,5 milioane lei pentru Consiliul judeţean şi 5 milioane lei pentru Primărie

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a alocat, în ședința de ieri, 10 decembrie 2021, 476,5 milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară, unităților administrativ-teritoriale.

Fondurile au fost solicitate de Consiliile Județene pentru acoperirea costurilor serviciilor de asistență socială și de protecție a copiilor, respectiv de autoritățile locale pentru acoperirea unor datorii legate de serviciile de termoficare și a unor cheltuieli ale proiectelor comunităților locale„, a anunţat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Ministrul Cseke Attila a subliniat: „fiecare Consiliu Județean va primi, în mod egal, suma de 6,5 milioane de lei, iar fiecare reședință de județ va primi 5 milioane de lei. Astfel, potrivit actului normativ adoptat, 105 UAT-uri primesc, până la sfârșitul anului, 476.500.000 de lei. Fondurile alocate prin Hotărârea Guvernului, sunt necesare pentru finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri UE, precum și pentru cheltuieli urgente ale autorităților publice locale„.

Şedinţă extraordinară pentru DGASPC Tulcea săptămâna viitoare

Încă de la şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean de luna trecută, preşedintele Horia Teodorescu a „ameninţat” consilierii că ar putea fi o şedinţă extraordinară pentru o rectificare de buget datorată unor sume primite de la Guvern. Că avea o informaţie în acest sens stă tocmai hătărârea adoptată vineri de Guvern la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„Hotârârea de Guvern a fost adoptată, aşa cum am prevăzut încă de luna trecută, iar în momentul în care banii sunt în trezorerie, a două zi vor fi convocaţi consilierii judeţeni în şedinţă extraordinară pentru a aproba aceste sume vitale pentru funcţionarea DGASPC Tulcea” a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

Potrivit declaraţiilor făcute în ultima şedinţă de consiliu judeţean de către directorul DGASPC Tulcea, Teodosie Gabriel Marinov,  „necesarul” pentru închiderea anului fără datorii către furnizori şi plata salariilor angajaţilor era de aproape 8 milioane de lei. În consiţiile în care cea mai mare parte din cele 8 milioane de lei o reprezintă salariile şi contribuţiile probabil că o parte din dările către stat vor fi amânate pentru anul viitor.

Banii pentru municipiul Tulcea vor fi utilizaţi conform destinaţiei

Ca şi în cazul Consiliului Judeţean, şi suma de 5 milioane de lei alocată municipiului Tulcea va trece prin şedinţă de consiliu local pentru aprobare.

„Conform destinaţiei guvernului” a declarat primarul municipiului Tulcea că va fi utizată această sumă alocată de Guvern din Fondul de rezervă, repartizarea aceasteia urmând să se facă, la fel ca şi în cazul Consiliului Judeţean, când vor fi banii în trezorerie. Faţă de alte unităţi administrativ teritoriale municipiul Tulcea se poate considera norocos poate şi pentru că la orice repartizare egală de sume, cum este cazul de faţă, nevoile unor municipii mai mare sunt, evident, mult mai mari. Mai cu seamă că şi de această dată Municipiul Bucureşti nu a fost pe lista UAT-urilor pentru care s-au alocat sume…

Back to top button