Ştirea zilei

Proiect română ucrainean: Platformă de notificare comună pentru situaţii de urgenţă

În perioada 02-04 iunie ac., la sala de conferințe „Toma Caragiu” a Hotelului „Delta” din municipiul Tulcea, a avut loc Conferința de lansare a proiectului JERAD, activitate ce a fost reprogramată din luna mai 2020 în contextul general determinat de apariția virusului COVID – 19.


Activitățile au fost găzduite de cei doi beneficiari ai proiectului, respectiv Inspectoratul pentru Situații de Urgență „DELTA” al județului Tulcea și Departamentul de Stat pentru Situații de Urgență al Regiunii Odessa.
La eveniment au participat în data de 03 iunie, în calitate de invitați, pe lângă reprezentanții instituțiilor, autorităților locale și presei, prefectul județului Tulcea, domnul Ivanov Marcel,consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea,doamna Radu Anișoara și reprezentantul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava, doamna Turcu Doina.
La finalul conferinței, cele două echipe de proiect au stabilit programul activităților viitoare, precum și etapele rămase pentru îndeplinirea tuturor obiectivelor.
Proiectul a început în luna februarie a anului trecut și se va încheia pe data de 25 februarie 2022. Acesta şi-a propus să dezvolte o platformă de notificare comună ca instrument al procesului decizional în cazul producerii unor situaţii de urgenţă cu efecte transfrontaliere, să mărească capacitatea operaţională a celor două instituţii prin achiziţia de vehicule speciale și să crească nivelul de cooperare transfrontalieră prin ateliere şi exerciţii comune până la sfârșitul implementării proiectului.

Back to top button