Ştirea zilei

Copil de 8 ani nesupravegheat găsit de polițiști la … joacă!

Ieri după-amiază, în jurul orei 17.15, polițiștii tulceni au fost sesizati cu privire la faptul că un minor de 8 ani, din Tulcea, ar fi plecat de la domiciliu și nu ar mai fi revenit.
În urma sesizării, toate patrulele de ordine publică aflate in teren au fost angrenate în activitățile de căutare a minorului.
De asemenea, pentru gestionarea evenimentului, s-a constituit o echipă de cercetare, care s-a deplasat la locul dispariției, unde s-au efectuat verificări.
În urma activităților de căutare, la scurt timp de la sesizare, minorul a fost identificat în apropierea locuinței sale, din cartierul Vest, jucându-se împreună cu colegi de-ai săi.
Din verificări a rezultat că minorul nu a fost victima vreunei infracțiuni in perioada în care a lipsit de la domiciliu.
Acesta a fost predat in siguranță, familiei.
Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea atrage atenția părinților cu privire la îndatoririle și obligațiile pe care le au in privința îngrijirii, educării și supravegherii copiilor.
Legal, lipsa de supraveghere a minorului in vârsta de pana la 16 ani, de către părinți sau de către persoanele cărora le este încredințat spre creștere și educare constituie contravenție și se sancționează cu amenda de la 100 la 500 de lei, conform Legii nr. 61/1991.
Un minor nesupravegheat și neindrumat corespunzător poate determina panica psihologică atât pentru copil cât și pentru părinți, pericol pentru viața și integritatea celui mic!

Back to top button