Ştirea zilei

Ce aţi pierdut azi: Salariu de 6000 de lei net la Bursa locurilor de muncă!

Peste 30 de agenţi economici şi-au trimis azi reprezentanţi la Bursa generală a Locurilor de Muncă, organizată în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor, un loc de tradiţie pentru acest tip de evenimente, dar care de doi ani de zile nu s-a mai desfăşurat din motiv de Covid 19.

Ca şi număr al participanţilor acesta a fost mai mic decât în anii în care şomerii se călcau efectiv în picioare pentru a găsi un loc de muncă, chiar şi prost plătit, însă în ceea ce priveşte oferta parcă aceasta a fost mai generoasă ca altădată. Şi destul de bine plătită…

De exemplu, o firmă de construcţii din Tulcea a oferit la această bursă de locuri de muncă postul de şef de şantier  pentru care este dispusă să ofere un salariu net de 6000 de lei. Mult peste media salariilor din Tulcea, însă destul de greu de găsit. O altă firmă caută sablatori pentru care este dispusă să ofere salarii nete şi de 5000 de lei, desigur pentru personal calificat şi bun meseriaş.

Tot cu 5000 de lei este plătit de o firmă din Tulcea orice fierar betonist, finisor, faianţar, pietrar tencuitor sau dulgher angajat iar pentru un cofetar, o cunoscută firmă din Tulcea oferă un salariu de 4000 de lei net.

Totuşi, majoritatea firmelor prezente au oferit, ca nivel de salarizare, minimul pe economie plus ceva alte beneficii de genul bonurilor de masă sau plata orelor suplimentare.

Firmele mari de genul Vard, Frigorifer, Lidas au oferte personalizate pentru fiecare muncitor angajat sau, după caz, salarii confidenţiale, ca în cazul Tremag.

Vom reveni cu bilanţul oficial al acţiunii de azi în momentul în care va fi centralizat de reprezentanţii AJOFM Tulcea.

Comunicat AJOFM Tulcea

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea a organizat astăzi, 20 mai 2022, Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Evenimentul a avut loc începând cu ora 9.30, în același timp, în trei orașe ale judeţului Tulcea, și anume:

Tulcea – Casa de Cultură a Sindicatelor, Piaţa Independenţei nr.1;

Măcin – Punctul de Lucru – AJOFM Tulcea, str. 1 Decembrie, nr. 58;

Babadag – Centrul Cultural “Nicolae Bălășescu Nifon” (Casa de Cultură), str. Pavel Gheorghe nr. 8.

Pentru această bursă au fost contactaţi peste 282 de agenţi economici, din care 1 angajator de inserţie. Au participat efectiv la bursa 66 de angajatori, din care 1 angajator de inserţie, oferind peste 550 de locuri de muncă vacante, din care 4 locuri de muncă pentru persoanele marginalizate social.

La această acţiune au fost prezente 599 de persoane, din care 9 persoane marginalizate social. In urma desfăsurării bursei generale a locurilor de munca au fost selectate în vederea încadrării un număr de 238 persoane, din care 4 persoane marginalizate social.

În vederea facilitării contactului direct între angajatori şi persoanele din detenţie, interesate în obţinerea unui loc de muncă, la activitatea organizată de AJOFM Tulcea, au participat 14 persoane private de libertate care urmează să fie puse în liberate, în perioada următoare.

De asemenea, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă au participat și 14 cetăţeni ucraineni care doresc să se angajeze în municipiul Tulcea. Precizăm că, în cadrul evenimentului, cetățenii ucraineni au fost puși în legatură cu angajatorii locali și au primit informaţii cu privire programele de formare profesională în vederea creşterii şi diversificării competențelor profesionale, dar și informaţii despre locurile de muncă vacante din judeţul nostru sau din ţările Uniunii Europene / Spaţiului Economic European în scopul asigurării mobilităţii şi integrării pe piaţa muncii.

Ca o premieră, la această acţiune, au participat două clase de absolvenţi de învăţământ – promoţia 2022 de la Colegiul “ Brad Segal” din Tulcea, iar cinci clase de absolvenţi au participat la evenimentul organizat la Măcin.

Back to top button