Ştirea zilei

Centrul de vaccinare de la Topolog s-a închis!

- la Sulina şi la Murighiol s-au vaccinat azi primii beneficiari

În această după-amiază, de pe platforma de vaccinare Covid-19 a dispărut unul dintre centrele de vaccinare din judeţul Tulcea, respectiv centrul de vaccinare amenajat la Centrul de informare turistică din Topolog.

Potrivit informaţiilor furnizate de către primarul comunei Topolog, Laurenţiu Ciobanu, centrul de vaccinare a fost amenajat cu mari eforturi şi cu cheltuieli pentru logistică însă din păcate pe linie medicală eforturile nu au fost pe măsură din partea celor care ar fi trebuit să sprijine, şi nu gratuit, această activitate.

Noi am făcut tot ceea ce ţinea de noi pentru a amenaja acest centru de vaccinare în incinta Centrului de Informare Turistică, am găsit registratori şi asistente medicale sau comunitare pentru a asigura vaccinarea numai că la capitolul medici nu s-a reuşit niciun contract. Medicii de aici din Topolog au refuzat să încheie contract cu noi, DSP Tulcea a căutat soluţii dar nu a găsit şi uite aşa s-a ajuns în situaţia de acum„, a declarat primarul comunei Topolog.

Pentru centrul de vaccinare de la Topolog tipul de vaccin repartizat era Astra Zeneca aşa că cei care reuşiseră să se programeze pe platformă şi s-au înscris pe lista de aşteptare vor fi transferaţi, cei care vor, la Isaccea sau Măcin acolo unde mai sunt locuri disponibile.

Potrivit informaţiilor de pe platrforma de vaccinare https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ azi în judeţul Tulcea erau 273 de locuri libere pentru cei care vor să se vaccineze în această etapă a doua din care cele mai multe, 150 la Măcin, în timp ce pe listele de aşteptare de la celelalte centre de vaccinare erau nu mai puţin de 6694 de persoane din cere cele mai multe la centrele de vaccinare din municipiul Tulcea respectiv 3224 pe primele două fluxuri de la Sala de sport Dan Pohariu şi 2430 pe al treilea flux de la aceeaşi sală (pentru vaccin Pfizer), apoi 577 de persoane în aşteptare la Sala de sport de la Babadag (tot cu vaccin Pfizer), aşa cum se observă din imaginea de mai jos.

La Sulina şi Murighiol a început vaccinarea cu Moderna de azi

Aşa cum anunţat şi ieri, la Sulina şi Murighiol s-au deschis de azi centrele de vaccinare şi s-au vaccinat primele persoane cu vaccin de tipul Moderna. La cele două centre pentru că activitatea de vaccinare a început s-au programat toţi cei care se înscriseseră pe listele de aşteptare, dar programări se vor mai putea face.

În ceea ce priveşte centrul de vaccinare de la Sarichioi acesta încă nu a fost deschis, probabil se va deschide săptămâna viitoare, însă are pe lista de aşteptare, pentru vaccin de tipul Pfizer – aviz amatorilor de pe listele de aşteptare din Tulcea, deja 299 de persoane.

În fine, dintre cele zece centre de vaccinare stabilite iniţial pentru judeţul Tulcea, doar la Luncaviţa încă nu a fost deschis pe platformă şi probabil că nici nu va fi foarte curând din motive obiective fiind foarte aproape de Isaccea şi Măcin, centrele în care interesul pentru vaccinare este cel mai mic, dovadă şi sutele de locuri libere rămase pentru doritori.

Back to top button