Ştirea zilei

Comisia Balcanică și a Mării Negre, în reuniune plenară online!

Marți, 27 octombrie 2020, o delegație reprezentând Consiliul Județean Tulcea a participat, online, la întrunirea plenară a Comisiei Balcanice și a Mării Negre (CBMN), din cadrul Conferinței Regiunilor Periferice Maritime (CRPM). Reprezentantul la vârf al Județului Tulcea, consilierul județean Valentin Moldoveanu, în calitate de președinte în funcție al CBMN, a dechis lucrările Comisiei, care a reunit prezența virtuală a delegaților tuturor zonelor membre ale acesteia.


Ordinea de zi a întâlnirii a inclus o sesiune administrativă, în cadrul căreia au fost luate în discuție următoarele repere: ratificarea noilor membri ai Biroului Politic al Comisiei Balcanice și a Mării Negre, modificarea regulamentului de procedură precum și chestiuni de ordin financiar. Un punct interesant al discuțiilor l-a constituit numirea vicepreședintelui Comisiei în persoana lui Konstantinos Kourtidis, consilier executiv regional – Regiunea Macedoniei de Est și Traciei, la propunerea președintelui Valentin Moldoveanu.
„Profit de ocazie pentru a-i întâmpina pe noii membri ai CRPM și ai Comisiei noastre geografice din Georgia, Grecia și Ucraina. Este foarte important să avem membri din întreaga regiune a Balcanilor și a Mării Negre. Acest lucru ne permite să ne concentrăm mai eficient asupra priorităților și provocărilor comune cu care ne confruntăm, pentru a crea societăți care beneficiază de politici menite să îmbunătățească viața cetățenilor noștri, situația economică la nivel de zonă, fiind stimulată astfel creșterea bunăstării din țările noastre. Dacă sunteți de acord, cred că prioritatea pentru perioada viitoare la nivel de Comisie ar trebui să vizeze exploatarea la maximum a noilor instrumente UE pentru revenirea din situația delicată generată de pandemia Covid-19”, a declarat cu acest prilej, președintele CBMN, Valentin Moldoveanu.

Back to top button