fbpx
Prefectura

Comunicat de presă: Întâlnire de lucru pe tema Recensământului Populaţiei şi a Locuinţelor 2021

Potrivit unui comunicat de presă al prefecturii, „prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a participat azi 21 februarie la o întâlnire de lucru pe tema Recensământului Populaţiei şi a Locuinţelor 2021. La ședința de la sediul Prefecturii au mai participat reprezentanți ai Consiliului Județean, Direcției Județene de Statistică Tulcea, Inspectoratului județean de Poliție Tulcea, Inspectoratului Școlar Județean.”

Recensământul populației măsoară cu exactitate o serie de indicatori statistici deosebit de importanți pentru fiecare stat. Un alt punct de unicitate este faptul că recensământul este singura cercetare statistică care permite calculul unei serii de indicatori la cel mai mic nivel teritorial, cel al unităților administrativ teritoriale. Vom asigura buna desfășurare a acestui recensământ împreună cu toţi factorii implicați. Miercuri va avea loc o instruire cu primarii și secretarii U.A.T.-urilor din județ referitor la sarcinile stabilite pentru organizarea și desfășurarea recensământului populației și a locuințelor “ a declarat, potrivit counicatului, prefectul Alexandru Dan Munteanu.

Recensământul Populatitiei şi Locuinţelor 2021 se va desfăşura în trei etape:

1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative
14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare online (metoda CAWI) inclusive cu asistenta din parte unui recenzor pentru cei care vor avea nevoie
16 mai – 17 iulie 2022: Colectarea de către recenzori, prin interviuri fata în faţă cu ajutorul tabletelor, pentru cei care, din diverse motive, nu au reuşit să se autorecenzeze online.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE