fbpx
Prefectura

Mult zgomot pentru nimic: Eroziunile în malul Dunării la Pătlăgeanca nu prezintă pericol!

- digul de la Pătlăgeanca nu prezintă pericol!

Astăzi, la prefectură, în ședința Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea s-au  aprobat  procesele-verbale  privind constatarea şi evaluarea pagubelor produse la culturile agricole ca urmare a inundaţiilor provocate de creșterile de debite şi niveluri ale fluviului Dunărea înregistrate în lunile mai – iunie 2023. Desigur, principala problemă a fost cea de la amenajarea Carasuhat, comuna Mahmudia.
Valoarea estimată a costurilor privind acoperirea pierderilor este în cuantum de 4.249.510,70 lei, pentru suprafața agricolă totală afectată de 1.200,25 ha, cu un procent de calamitare de 100%, repartizată astfel: 268.232,20 lei pentru pagubele la culturile agricole înfiinţate de către fermierii de pe raza unităţii administrativ-teritoriale BEŞTEPE, pentru o suprafaţă afectată de 103,68 ha şi 3.981.278,50 lei pentru pagubele la culturile agricole înfiinţate de către fermierii de pe raza unităţii administrativ-teritoriale MAHMUDIA, pentru o suprafaţă afectată de 1.096,57 ha”, au hotărât în unanimitate membrii CJSU Tulcea

Digul de la Pătlăgeanca nu prezintă pericol!
În cadrul ședinței a fost discutată și situația eroziunilor produse de Dunăre în zona localității Pătlăgeanca, care la momentul analizei nu reprezentau un pericol, precum și situația pontonului Navrom din aceeași localitate.
În perioada imediat următoare se va găsi o altă locație pentru pontonul de la Pătlăgeanca, iar în zona afectată vor începe lucrări de consolidare. De precizat faptul că localitatea nu a rămas în izolare, iar viața locuitorilor din zonă nu a fost pusă în pericol. La nivelul Comitetului Local pentru Situații de Urgență al comunei Ceatalchioi au fost adoptate o serie de măsuri cu caracter preventiv pentru a preîntâmpina eventualele consecințe negative generate de un potențial pericol în zonă. Amintesc, monitorizarea permanentă a cotelor Dunării, actualizarea documentelor operative și completarea stocului de material necesar unei eventuale prime intervenții”, a precizat prefectul Alexandru Dan Munteanu.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE