fbpx
Ştirea zilei

Concursul „Poveste de Paște“ și-a desemnat câștigătorii

 Joi, secretarul general al județului Tulcea, Marius Cristi Mihai, a participat la festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului „Poveste de Paște“, organizat de Consiliul Județean Tulcea cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Câștigătorii concursului, tulceni cu vârste cuprinse între 8 și 56 de ani, au făcut dovada talentului lor (fie că este vorba despre muzică, literatură, pictură etc.) și au impresionat comisia de evaluare cu lucrări deosebit de interesante.

„În contextul actual, consider că este deosebit de util un astfel de demers de adaptare a metodelor de dialog cu cetățenii către spațiul on-line pentru a putea depăși împreună momentele mai dificile prin care trecem de un an. Cu acest prilej, țin să îi felicit pe toți participanții de toate vârstele  pentru lucrările lor de suflet cu care s-au înscris în acest concurs. Spre mulțumirea noastră, inițiativa a avut un ecou important în rândul tulcenilor, fapt pentru care am decis să acordăm, în afara premiilor de astăzi, încă 150 de premii de creativitate“, a transmis secretarul general al județului Tulcea, Marius Cristi Mihai.

Cei nouă câștigători

Marele premiu a fost adjudecat de mezina competiției, Lavinia Țandără, în vârstă de numai 8 ani. Elevă în clasa întâi la Școala Gimnazială Jijila, micuța talentată a impresionat printr-un cântec cu tematică religioasă, specific Sărbătorilor Pascale.

Premiul I a fost obținut de un tânăr de 18 ani, Gabriel Florin Pînzaru, care a intrat în concurs cu o compunere deosebită, prin care a dezvăluit modul în care a perceput el Paștele în ultimii ani.

Premiul al II-lea i-a revenit tulcencei Ileana Ciupelea, în vârstă de 46 de ani, care și-a dovedit măiestria realizând mai multe machete specifice acestei mari sărbători creștine.

Premiul al III-lea a fost primit de Florica Elena Tănase, de 23 de ani, care a intrat în concurs cu o lucrare ce reprezintă un iepure realizat din scoarță de copac.

Cele două mențiuni au fost primite de Elena Sciotnic, de 12 ani, cu o compunere inedită referitoare la povestea Paștelui, respectiv de Andrei Lucian Mincu, în vârstă de 9 ani, din Greci, cu o pictură foarte bine realizată.

Premiul de originalitate a fost primit de Teodora Tănase, de 22 de ani, care a adus în concurs un coș realizat din aluat, plin cu produse specifice Sărbătorilor Pascale.

Cele două premii speciale au fost obținute de Maria Gabriela Damean, de 22 de ani, care a realizat un deosebit aranjament de Paște, respectiv de Anișoara Siomca, de 56 de ani, care a intrat în concurs cu o machetă reprezentativă pentru cea mai mare sărbătoare a creștinătății.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button