Coronavirus la zi: Tulcea are 40 de persoane autoizolate la domiciliu!

Direcţia de Sănătate  Publică Tulcea a actualizat azi situaţia privind măsurile de prevenire a cazurilor de Coronavirus printr-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial. Fiind vorba despre o sursă oficială vom publica în integralitate acest comunicat:

„Referitor la situaţia prezentă în judeţul Tulcea privind evoluţia infecţiei respiratorii acute cu COVID-19 (noul CORONAVIRUS) comunicăm populaţiei că nu am înregistrat nici un caz suspect sau confirmat şi nici o persoană care să necesite carantina. Persoanele întoarse din zonele afectate, aflate în supraveghere epidemiologică, au starea de sănătate bună şi nu au semne respiratorii de boală. Situaţia acestora este monitorizată zilnic de personalul sanitar din DSP Tulcea.
Toate situaţiile deosebite generate de contextul epidemiologic actual, sunt rezolvate imediat cu sprijinul personalului medical din sistemul medical judeţean, al autorităţilor publice locale şi judeţene, al Prefecturii, al Poliţiei judeţene, al Jandarmeriei, al ISU Tulcea.
Subliniem importanţa respectării cu stricteţe a recomandărilor DSPJ Tulcea în ceea ce priveşte autoizolarea la domiciliu timp de 14 zile pentru persoanele care vin în România din zonele indicate de MS-CNSCBT. Facem precizarea că, în acest moment, persoanele autoizolate la domiciliu sunt monitorizate zilnic, telefonic, de personalul medico-sanitar al DSPJ TL-CNSCBT (compartimentul de supraveghere boli transmisibile).
La acest moment (02.03.2020) la nivelul județului Tulcea sunt 40 de persoane aflate în autoizolare voluntară la domiciliu şi respectiv 0 (zero) persoane în carantină. Facem precizarea ca DSPJ Tulcea are organizat serviciu de permanentă la sediu pentru preluarea şi prelucrarea tuturor datelor şi solicitărilor noi.
De asemenea, DSPJ Tulcea organizează în data de 03.03.2020 o întâlnire de lucru cu medicii de familie din municipiu şi judeţ, şedinţă la care sunt invitaţi reprezentanţi ai Precturii judeţului Tulcea, ai Consiliului Judeţean, ai Casei Judeţene de Sănătate şi Colegiului Medicilor.

IMPORTANT
Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358-TELVERDE.
Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduită preventivă.
Reiterăm faptul că linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență! În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la Numărul Unic de Urgență 112.
Facem apel să accesaţi doar informaţii oficiale furnizate de VOCEA UNICĂ prin intermediul comunicatelor, ce vor fi postate pe site-ul www.dspjtulcea.ro, în legătură cu măsurile ce se iau la nivelul autorităţilor tulcene pentru prevenirea apariţiei cazurilor de îmbolnăvire datorate noului CORONAVIRUS (COVID-19).”

Back to top button