fbpx
Tulcea

Cristian Ghinea, USR: Din cauza incompetenților din Guvernul PSD-PNL, România nu va lua anul acesta niciun ban din cererile de plată 3 și 4 din PNRR

Incompetența miniștrilor PSD-PNL costă miliarde de euro România. În condițiile în care guvernul încă se chinuie să îndeplinească jaloanele pentru cererea 2 de plată din PNRR, nu este nicio șansă ca România să încaseze vreun euro din cererile 3 și 4 care erau programate anul acesta.

„Țintele și jaloanele pentru cererea 2 de plată din PNRR ar fi trebuit îndeplinite cel târziu la mijlocul anului trecut. Un an mai târziu și la șase luni după ce au depus cererea, nu au fost în stare să îndeplinească toate țintele și jaloanele astfel încât și cu întârziere să luăm toți banii. Acum mai au încă șase luni la dispoziție ca să nu-i pierdem de tot”, a explicat Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR.

USR îi cere premierului Marcel Ciolacu să nu mai mimeze reformele și să respecte angajamentele României din PNRR. Aceste reforme sunt singurele care pot aduce miliarde de euro în țară pentru construcția de școli, spitale și autostrăzi, pe care românii le așteaptă de peste 30 de ani.

Amintim că România și-a asumat trimiterea a două cereri de plată în fiecare an. Cererea de Plată 2 este aferentă anului trecut. În 2022, România putea să încaseze 5,3 miliarde din PNRR (cererea 1 de plată – 2,7 miliarde și cererea 2 de plată 2,6 miliarde), dar guvernul PSD-PNL nu a fost în stare să îndeplinească jaloanele.

În 2023, țara noastră ar fi trebuit să primească o sumă similară de 5,3 miliarde de euro. Cererea de plată nr. 3 trebuia depusă, conform calendarului, în aprilie. În ritmul de lucru al coaliției PSD-PNL, nu mai avem vreo șansă să intre vreun ban în țară.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button