fbpx
Tulcea

Profil de candidat USR: Constantin Darius pentru Chilia Veche

VIZIUNE, PRIORITĂȚI ȘI MĂSURI PENTRU DEZVOLTAREA COMUNEI CHILIA VECHE!

PRIORITĂȚI:

1. Înființarea unui Consiliu Consultativ reprezentat de cetățeni din toate categoriile sociale, din reprezentanți ai agricultorilor, pescarilor, crescătorilor de animale, ai operatorilor economici și din societatea civilă. Împreună cu acest for, în baza dialogului permanent și cu avizul consultativ al acestuia, se vor valida proiectele de hotărâri ce vor fi supuse aprobării în Consiliul Local al comunei noastre. Împreună cu acești reprezentanți, acțiunile și demersurile comune vor avea alt impact și rezonanță în relația cu autoritățile din administrația județeană și centrală.

2. Înființarea unei Regii Autonome de Servicii Publice aflată în subordinea Primăriei. Această entitate se va autofinanța, va avea angajați din rândul cetățenilor din Chilia Veche, va avea mijloacele și utilajele necesare spre a oferi servicii cetățenilor și antreprenorilor locali. Exemple : service pentru utilajele agricole, spălătorie auto, motorină la un preț decent, destinată operatorilor din agricultură, spații de depozitare a cerealelor, parc auto cu utilaje proprii ce vor interveni în lucrările solicitate de comunitate.

3. Reconfigurarea organigramei personalului din administrația publică astfel încât să existe un departament ce se va ocupa de identificarea programelor de finanțare și accesarea de fonduri europene. Angajarea a minimum doi specialiști în acest segment extrem de important.

PROIECTE ÎN SFERA ECONOMICĂ LOCALĂ:

1. Înființarea unei cherhanale în localitate, cu sprijinul administrației, al antreprenorilor locali și al pescarilor. Este inadmisibil ca localitatea noastră, a doua ca mărime din Delta Dunării, să nu aibă un operator economic care să colecteze peștele, în beneficiul pescarilor și al comunității.

2. Demersuri susținute, împreună cu asociațiile profesionale ce se vor constitui la Chilia Veche, cu ONG-urile locale, pe lângă Guvernul României, Ministerul Finanțelor și alte instituții, astfel încât această localitate, în zonă defavorizată, să obțină un statut economic special. FISCALITATE ZERO! Fără taxe și impozite pentru oamenii de aici și pentru investitori. Există un precedent în istoria economică recentă : Filipeștii de Pădure, județul Prahova.

3. Identificarea terenurilor din zona nerezidențială a localității, pentru a fi concesionate unor antreprenori care să investească în activități de producție cu specific ancorat în nevoile comunității care să ofere locuri de muncă cetățenilor din Chilia Veche. Exemplu : producția de combustibili fosili destinați încălzirii locuințelor (peleți, bricheți) din biomasă. Cu un statut fiscal pe care-l vom obține, prețul acestora ar fi accesibil tuturor!

4. Accesarea de fonduri europene pentru construcția unui siloz cerealier, în cadrul Regiei Autonome de Servicii Publice. Acesta, cu un uscător, ar putea permite depozitarea cerealelor recoltate de antreprenorii din agricultură. Este inadmisibil ca aceștia să primească prețul producției lor, la momentul recoltării, preț ce nu acoperă măcar înființarea culturilor. Cu un astfel de sistem de depozitare, fiecare agricultor din localitatea noastră își va putea stabili strategia proprie de valorificare a produselor și a muncii lor.

PROIECTE ÎN SFERA INVESTIȚIILOR PUBLICE:

1. Reabilitarea fizică și termică a blocurilor din Chilia Veche. Voi face demersuri și mă voi implica astfel încât cei ce locuiesc în aceste blocuri să se constituie în asociații. În acest fel reprezentarea lor, în acest demers de reabilitare termică, umăr la umăr cu administrația publică, va avea consistență.

2. Asfaltarea drumurilor din localitate. Cum cei din comuna Pardina au reușit să facă asta, voi reuși și eu.

3. Amenajarea de trotuare și rigole în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de circulaţie pietonală și a celor de colectare și evacuare a apelor pluviale. Cetățenii, dar mai ales copiii din localitate, fiind expuși când merg spre școală, neavând pe unde să circule.

4. Configurarea, din perspectiva circulației automobilelor, a unui sistem ce va avea sensuri unice de circulație pe străzile înguste.

5. Reabilitarea Pieței Agroalimentare aflată în vecinătatea Bisericii din comună. Micii producători locali dar și cei ce aduc în localitatea noastră produse specifice, își vor putea vinde mărfurile în condiții bune.

ÎN SFERA SOCIALĂ:

1. Identificarea vulnerabilităților acelor familii cu o situație materială grea și reconversia profesională, ce ar avea la bază competența fiecărui cetățean aflat în dificultate. Acești oameni trebuie înțeleși și ajutați!

2. Voi colabora și voi insista pe lângă marile corporații și multinaționale astfel încât, cu ajutorul societății civile și ONG-urilor de aici, să putem sprijini această categorie a oamenilor nevoiași.

ÎN SFERA CULTURAL-EDUCAȚIONALĂ:

1. Voi înființa și voi găsi soluții financiare pentru un Club al Copiilor din Chilia Veche, unde activitățile desfășurate le vor pune în valoare competențele și aptitudinile, unde își vor cultiva pasiunile, astfel încât direcția lor în viață să capete un sens. În cadrul acestui club vor exista cercuri de literatură pentru copiii pasionați, cercuri de cultură generală unde vor învăța istorie, geografie, gramatică, despre tot ceea trebuie să existe ca bagaj de cultură generală, bagaj ce le va fi util tot restul vieții. Mă voi implica total în acest proiect. Am un master în psiho-pedagogie specială și știu să lucrez cu copiii.

2. Voi înființa un club sportiv cu secții unde copiii comunei să își pună în valoare capacitățile și abilitățile fizice. Voi coordona personal, o secție de șah în cadrul acestui club (am o diplomă de maestru al acestui sport), unde acest sport individual, gimnastica minții, va atrage copiii și le va cultiva inteligența. Va exista și o secție de pian, vioară și chitară clasică pentru copiii ce au astfel de înclinații.

3. În parneneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicina Veterinară din Cluj-Napoca, prin strânsa colaborare și prietenie pe care o am cu profesorul universitar Andrei Mihalca și cu sprijinul administrației ce deține terenul cantonului de la intrarea în Ostrovul Tătaru, vom înființa un centru de cercetare științifică, unic în Deltă Dunării. Vom atrage cercetători în acest proiect, astfel încât Chilia Veche să devină unul din hub-urile cercetării din acest domeniu.

SĂ NU UITAȚI! COPIII SUNT VIITORUL ACESTEI COMUNITĂȚI!

De asemenea, voi face tot ceea ce îmi stă în putință ca serviciile medicale sa aibă caracter permanent în comuna noastră.

Sunt dedicat trup și suflet comunității noastre! Pentru că am pregătirea necesară și am alături o echipă de oameni inteligenți, dedicați, onești și integri. Pentru că pot! Și pentru că pe mine, nimeni și nimic nu mă poate corupe!

PRIN VOTUL VOSTRU PUTEȚI ADUCE COMUNA NOASTRĂ PE HARTA ROMÂNIEI ȘI A LUMII!

VOTAȚI PENTRU O COMUNĂ MODERNĂ! VOTAȚI PENTRU O COMUNĂ EDUCATĂ!

(CMF-21240009)

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE