fbpx
Ştirea zilei

,,Cultivator de canabis” trimis după gratii!

La data de 23 mai 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Tulcea, au efectuat 5 percheziții domiciliare, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

Din materialul probator administrat a rezultat că, în perioada iunie 2023 – mai 2024, la diferite intervale de timp, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, o persoană ar fi înființat 2 culturi de canabis (indoor) și ar fi deținut, oferit și vândut droguri de risc către consumatori din județul Tulcea, cu sume cuprinse între 60 și 80 de lei, pentru o doză.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate 41 de plante de canabis, în diferite stadii de dezvoltare, 52 de semințe de canabis, în diferite stadii de germinare, instalații și echipamente destinate întreținerii culturilor, peste 170 de grame de canabis, destinate comercializării, precum și alte mijloace de probă.

La aceeași dată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore.

Astăzi, 24 mai, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Tulcea, cu propunere de arestare preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea, precum și al polițiștilor de frontieră ai Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră din cadrul Gărzii de Coastă.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE