fbpx
Tulcea

DAN HORNOIU pentru Primăria Mahmudia: Pentru un viitor mai bun trebuie să te implici!

Un plan serios pentru dezvoltarea unei localități începe și se termină cu oameni. Felul în care o comună are succes, este măsura prin care reușește sa atragă si sa păstreze oameni, să locuiască și să investească material și emoțional în acea comună.

Obiective:

1. Transparență la primărie:

– Transparență decizională- transmiterea live a ședințelor de Consiliu Local și publicarea pe site a minutei ședințelor;
– Activități publice desfășurate online- reducerea birocrației;
– Asigurarea transparenței documentelor publice- cetățenii pot citi documente de interes public pentru localitate, precum și hotărâri de consiliu, dispozițiile primarului, bugete locale;
– Recrutări transparente- anunțurile de angajare în funcții publice vor fi transparente. Acestea vor fi publicate pe website-ul primăriei, pentru a avea siguranța că pot fi accesate de toate persoanele interesate;
– Urmărirea stadiului proiectelor primăriei- primăria câștigă încrederea cetățenilor și demonstrează că proiectele primăriei au fost demarate, inclusiv stadiul acestora.

2. Sprijinirea mediului de afaceri și investiții în turism:

– dezvoltarea turismului va contribui la amenajarea și sistematizarea teritoriului, crearea de noi locuri de muncă.

3. Crearea unui departament ce se va ocupa de identificarea programelor de finanțare și accesarea de fonduri europene. Angajarea a minimum doi specialiști în acest segment extrem de important.

4. Digitalizare- digitalizarea facilitează interacțiunea dintre cetățeni și primărie prin mutarea registraturii clasice în mediul online, asigurând:

– Oferirea de servicii rapide și de calitate către cetățeni;
– Posibilitatea de supraveghere, îmbunătățire și fluidizare a proceselor de lucru, fără efort suplimentar;
– Notificări în timp real cu privire la termene ce trebuie respectate conform legilor administrației publice;
– Eliminarea riscurilor de pierdere sau distrugere a documentelor prin implementarea proceselor de arhivare electronică;
– Digitalizarea cartografică a obiectivelor de interes strategic (infrastructură de transport și acces, utilități, bunuri imobiliare și teritoriale).

5. Amenajarea falezei și reabilitarea fizică și termică a blocurilor din Mahmudia. Vom face demersuri și ne vom implica astfel încât cei ce locuiesc în aceste blocuri să se constituie în asociații. În acest fel reprezentarea lor, în acest demers de reabilitare termică, umăr la umăr cu administrația publică, va avea consistență.

6. Generarea de activități sportive și culturale.

Votează schimbarea pe 9 iunie!

(CMF-21240009)

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE